سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دنیای اینترنت
 
قالب وبلاگ
آخرین مطالب

آیین‌نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی ابلاغ شد


 

  • آیین‌نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی ابلاغ شد

    به گزارش همشهری آنلاین،  آیین‌نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی به موجب تصویب نامه شماره 66612/ت55686هـ مورخ 1398/5/30 هیئت دولت تصویب و از سوی اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛  وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت دادگستری ابلاغ شده است.

    هیئت وزیران در جلسه 23 مرداد ماه 98، به پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با همکاری وزارت دادگستری و به استناد تبصره (10) ماده واحده قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی مصوب 1396، آیین‌نامه اجرایی این قانون را تصویب کرده است.

    آیین‌نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی درباره هر یک از دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی اعم از دولتی و غیردولتی مصوب شورای گسترش وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر مراجع قانونی و حوزه‌های علمیه دارای مجوز از شورای گسترش حوزه‌های علمیه قابلیت اجرا دارد.

    بر اساس این آئین‌نامه اجرایی، کارگروه اخلاق در پژوهش در سطح وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور سیاست‌گذاری و انجام اقدامات پیشگیرانه، تدوین استانداردها و راهنماهای اخلاق در پژوهش، نظارت، اعتباربخشی، ایجاد هماهنگی و وحدت رویه بین کارگروه‌های اخلاق در پژوهش مؤسسات و تدوین استانداردهای تهیه آثار علمی از قبیل رساله، کتاب، پایان‌نامه، مقاله، طرح پژوهشی و مانند آنها تشکیل می‌شود.

    ترکیب کارگروه وزارتی اخلاق در پژوهش شامل معاون پژوهشی وزیر (رییس)،  معاون آموزشی وزیر،  معاون حقوقی و امور مجلس وزیر، رییس ایرانداک،  دو نفر پژوهشگر صاحب‌نظر عضو هیئت علمی،  یک نفر عضو هیئت علمی رشته حقوق و دو نفر صاحب‌نظر در حوزه اخلاق در پژوهش است. اعضای حقیقی این کارگروه به پیشنهاد معاون پژوهشی وزیر و با حکم وزیر به مدت 2 سال منصوب می‌شوند.

    همچنین به منظور اجرای استانداردهای اخلاقی مصوب کارگروه وزارتی اخلاق در پژوهش در مراحل مختلف طراحی، اجرا و گزارش نتایج پژوهش‌ها، کارگروه اخلاق در پژوهش در سطح مؤسسه به ریاست رییس مؤسسه و با حضور معاونان پژوهشی و فنآوری و آموزشی مؤسسه و تعدادی از اعضای هیئت علمی صاحب نظر در امور پژوهشی و حقوقدان تشکیل می‌شود.   

    ماده 4 آیین‌نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی که از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شده،  وظایف کارگروه اخلاق در پژوهش مؤسسه را به این شرح عنوان کرده است:

    1- بررسی و آسیب‌شناسی علل و زمینه‌های بروز تخلفات پژوهشی و اِعمال تدابیر پیشگیرانه در سطح مؤسسه و ارجاع موضوع به واحدهای ذی‌ربط.
    2- پیشنهاد اصلاح مقررات و رویه‌های موجود به کارگروه وزارتی اخلاق در پژوهش در راستای کاهش زمینه‌های بروز تخلفات پژوهشی.
    3- ترویج اخلاق در پژوهش، درستکاری علمی و اطلاع‌رسانی در سطح مؤسسه.
    4- برنامه‌ریزی برای افزایش سطح آگاهی اعضای هیئت علمی، دانشجویان و کارکنان مؤسسه از طریق برگزاری کارگاه‌های آموزشی، همایش‌ها، نشست‌های علمی و نظایر آن.
    5- اطلاع‌رسانی در خصوص استانداردهای مصوب اخلاق در پژوهش، مصوبات کارگروه وزارتی اخلاق در پژوهش و سایر موارد مشابه که توسط مراجع ذیربط اعلام می‌شود.
    6- بررسی اولیه و کارشناسی گزارش‌های ارتکاب تخلفات پژوهشی موضوع ماده (10) این آیین‌نامه.
    7- اجرای مصوبات کارگروه وزارتی اخلاق در پژوهش و ارایه گزارش عملکرد به کارگروه وزارت متبوع.
    8- بررسی و تصویب پیشنهاده (پروپوزال) پژوهش‌هایی که بر اساس مصوبات کارگروه وزارتی اخلاق در پژوهش، شروع مراحل انجام آنها منوط به اخذ تأییدیه از کارگروه اخلاق در پژوهش مؤسسه است.

    همچنین مؤسسه موظف است اقدامات زیر را انجام دهد:

    1- پیشنهاده (پروپوزال) ها، رساله‌ها و پایان‌نامه‌های فاقد طبقه‌بندی دانشجویان تحصیلات تکمیلی باید پس از تصویب در مؤسسه، در ایرانداک ثبت شود.
    2- کلیه رساله‌ها و پایان‌نامه‌ها قبل از دفاع باید در ایرانداک مشابهت‌یابی شود و ارایه گزارش مشابهت‌یابی برای کسب مجوز دفاع الزامی است. ایرانداک موظف است امکان مشابهت‌یابی برخط (آنلاین) را برای مؤسسه ایجاد کند.
    3- ارایه گواهی ثبت نهایی پایان‌نامه/رساله در ایرانداک برای فراغت از تحصیل الزامی است. استفاده از امتیاز پایان‌نامه/ رساله مربوط برای ترفیع پایه، ارتقای مرتبه اعضای هیئت علمی و تسویه حساب مالی و برخورداری از مزایای مالی آن، منوط به ارایه گواهی ثبت نهایی و مشابهت‌یابی پایان‌نامه/ رساله در ایرانداک است. گواهی مذکور باید به صورت برخط (آنلاین) قابل دسترس باشد.

    متن کامل این آیین‌نامه بر روی پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی منتشر شده است.

    • منبع: برگرفته از پایگاه اطلاع‌رسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی

حیوان‌آزار بهشهری همچنان متواری است


 

  • حیوان‌آزار بهشهری همچنان متواری است

     فیلمی منزجر کننده از آزار و اذیت الاغ در مازندران چند روزی است در فضای مجازی در حال دست به دست شدن است که در آن یک جوان با داس مخصوص کشاورزی گوش‌های الاغ را به شکل وحشیانه از سرش جدا می‌کند. فعالان فضای مجازی خواستار برخورد قاطع دستگاه قضائی با عاملان این حیوان آزاری شده‌اند.

    حسینعلی ابراهیمی کارنامی، مدیرکل محیط زیست استان مازندران با اعلام این خبر که فرد حیوان آزار در شهرستان بهبهان از سوی دادستان شناسایی شده است گفت: این فرد متواری است و هنوز دستگیر نشده است.

    وی با اشاره به اینکه دادستان شهرستان بهشهر به‌شدت پیگیر دستگیری این متخلف است، اظهار داشت: حیوان آزاری و انتشار فیلم این آن جرم است و مجازات در انتظار این فرد است.

    235232


وقتی خواب می‌روید، چه اتفاقی می‌افتد؟ مغز کدام خاطرات را پاک می‌کند؟


 

  • وقتی خواب می‌روید، چه اتفاقی می‌افتد؟ مغز کدام خاطرات را پاک می‌کند؟
    آفتاب‌‌نیوز :

    همین‌طور که شما سرتان را بر روی بالش گذاشته و به خواب فرو رفته‌اید، احتمالاً تصور نمی‌کنید که مغز شما هنوز دیوانه‌وار در حال کار است، اما دقیقا همین‌طور است. یکی از مشغله‌های بسیاری که مغز در حین خواب مشغول انجام آن است، کاوش در میان لحظه‌ها و افکار روزانه شما و پاک کردن موارد غیرضروری آنهاست.

    به گزارش ساینس دیلی، محققان ژاپنی نورون‌هایی را در قسمت هیپوتالاموس مغز کشف کرده‌اند که با حرکت سریع چشم در هنگام خواب و از بین بردن خاطرات غیرضروری مرتبط است. این بخشی از مغز است که چندین کارکرد دارد و مهم‌ترین آنها اتصال سیستم عصبی ما به سیستم غدد درون ریز است.

    وقتی خواب می‌روید، چه اتفاقی می‌افتد؟ مغز کدام خاطرات را پاک می‌کند؟

    مغز با وجود پیشرفت شگرف علم هنوز هم اندامی مرموز است. با این حال این تحقیق خاص به کشف و درک مکانیسم‌های عصبی ناشناخته که هنگام خواب بر روی تنظیم حافظه ما کار می‌کنند، کمک می‌کند.

    هنگامی که می‌خوابیم، مغز ما در حال پردازش تمام اطلاعاتی است که در طول روز جمع آوری کرده‌ و آنها را طبقه‌بندی می‌کند و در "جعبه‌های" مشخصی در مغز قرار می‌دهد و آنها را به شکل خاطرات تلفیق می‌کند.

    به گفته دانشمندان اما برخی از تجربیات روزانه از نظر مغز ما ارزش یادآوری ندارند و از این رو از حافظه ما اخراج می‌شوند.

    این در واقع یک فرآیند فوق العاده مفید است. در غیر این صورت ما از اطلاعاتی سرریز می‌شدیم که مغز ما نمی‌دانست چگونه باید آنها را اداره کند.

    فراموشی برای تنظیم حافظه ما ضروری است و روند از بین بردن خاطرات غیر ضروری، تجدید ساختار سیناپسی نامیده می‌شود. این روند فقط در ساعات خواب ما رخ می‌دهد.

    تیمی از محققان به سرپرستی "شونتارو ایزاوا" از دانشگاه ناگویا، نقش یک سری خاص از نورون‌ها به نام "هورمون تمرکز ملانین"(MCH) را در موش‌های در حال خواب بررسی کردند.

    نورون‌های MCH منحصراً در هیپوتالاموس یافت می‌شوند و اعتقاد بر این است که در تنظیم خواب و بیداری نقش دارند.

    این تیم برای مشاهده نقش نورون‌های MCH در تنظیم حافظه در موش‌ها از ترکیبی از تکنیک‌های شیمیایی و اپتوژنتیک استفاده کردند و در کمال تعجب ایزاوا و همکارانش دریافتند که مهار نورون‌ها باعث افزایش حافظه در جوندگان می‌شود ، در حالی که نورون‌های MCH باعث اختلال در حافظه(به معنی پاک کردن خاطرات غیر ضروری) می‌شوند.

    بنابراین نتایج نشان می‌دهد که مسیر عصبی خواب موسوم به "REM" نقش مهمی در فراموشی فعال ما دارد.

    محققان به آینده‌ای نگاه می‌کنند که در آن می‌توان از مسیرهای MCH به عنوان هدفی برای تنظیم حافظه استفاده کرد.


حمله گرد و غبار به خوزستان؛ بقیه آسمان کشور صاف است


 

  • حمله گرد و غبار به خوزستان؛ بقیه آسمان کشور صاف است

    بر اساس تحلیل آخرین نقشه‌های هواشناسی طی 2 روز آینده برای اغلب مناطق کشور جوی آرام پیش‌بینی می‌شود، همچنین امروز  با توجه به افزایش سرعت باد در کشور عراق ظهور پدیده گرد و خاک برای بخش‌هایی از خوزستان دور از انتظار نیست، از بعد از ظهر روز شنبه و طی روزهای یکشنبه و دوشنبه با نفوذ توده هوای خنک ضمن کاهش محسوس دما در نوار شمالی کشور به سواحل شمالی و استان اردبیل بارش قابل ملاحظه باران و وزش باد رخ خواهد داد.

    کاهش دما طی روز یکشنبه در سواحل شمالی استان اردبیل و خراسان شمالی بین 7 تا 12 درجه است، دریای خزر نیز در این مدت مواجه می‌شود.

    47231


تفنگداران مجوزدار سه برابر بی مجوزها، حیوانات را کشتار می‌کنند


 

  • تفنگداران مجوزدار سه برابر بی مجوزها، حیوانات را کشتار می‌کنند

    مسلم آهنگری روز پنجشنبه افزود: در سال‌جاری یگان حفاظت محیط زیست استان در طرح برخورد تخلفات زیست محیطی ، 224 قبضه سلاح دارای پروانه شکار را در حین شکار غیرمجاز کشف کرد و این درحالیست که تعداد سلاح غیر مجاز کشف شده در این مدت حدود 78 قبضه است.
    وی اضافه کرد : با وجود کاهش سه برابری  تخلف شکارچیان دارای سلاح مجاز در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، ولی همچنان شکارغیرمجاز با سلاح های دارای پروانه از بی مجوزها بیشتر است.
    فرمانده یگان حفاظت محیط زیست مازندران یکی از راهکارها برای کم شدن تخلف تفنگداران دارای پروانه شکار در این استان را تجدیدنظر در تمدید پروانه حمل سلاح این افراد از سوی نهادهای صادر کننده مجوز بیان کرده است.
    براساس آمار محیط زیست مازندران در سال گذشته حدود 700 سلاح دارای پروانه شکار از شکارچیان در عین زمان ممنوعیت شکار کشف شد که پرونده این افراد برای برخورد در اختیار دستگاه قضایی استان قرار داده شد.
    بنابراین گزارش 70 درصد از شکارغیرمجاز پرندگان در عرصه های زیست محیطی با سلاح های دارای پروانه در مازندران انجام می شود.
    دستگیری یک هزار متخلف زیست محیطی در مازندران 
    فرمانده یگان حفاظت محیط زیست مازندران گفت: در سال جاری ( نیمه نخست) یک هزار و 7 متخلف زیست محیطی در این استان دستگیر شدند و برای برخورد قانونی در اختیار دستگاه قضایی قرار گرفتند.
    آهنگری اظهار داشت: در مجموع در این مدت 674 فقره پرونده تخلفات زیست محیطی اعم از شکار و صید غیرمجاز، آلودگی محیط زیست در استان تشکیل شد که بیشترین پرونده ها مربوط به شکار غیر مجاز است.
    به گفته وی آمار پرونده های تخلفات زیست محیطی مازندران در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 5 درصد بیشتر شد.
    اهنگری صدور اخطاریه برای 884 متخلف زیست محیطی را از دیگر کارکردهای یگان حفاظت در نیمه نخست سال جاری بیان اعلام کرد.
    مازندران 530 هزار هکتار عرصه زیست محیطی دارد که افزون بر 300 نفر کار حفاظت از آن را بر عهده دارند.
    وجود عرصه طبیعی در مازندران به خصوص تالاب های سرخرود و میانکاله باعث کوچ سالانه 150 گونه از پرندگان مهاجر به این خطه شمال کشور با جمعیت 1.5  میلیون بال می شود که طبق آمار سالانه حداقل یک پنجم این پرندگان به دست شکارچیان غیرمجاز شکار می شوند.

    235231


.: Weblog Themes By Pichak :.