سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دنیای اینترنت
 
قالب وبلاگ
آخرین مطالب

تصاویر| جراحی پیشرفته مغز و اعصاب بدون بیهوشی


 

  • تصاویر| جراحی پیشرفته مغز و اعصاب بدون بیهوشی
    آفتاب‌‌نیوز :

    چهارمین جراحی پیشرفته مغز و اعصاب بدون بیهوشی توسط پزشکان ایرانی، روز سه‌شنبه 5 شهریور ماه، در بیمارستان رضوی مشهد انجام شد.(جزئیات بیشتر)

    در این جراحی بیمار بیهوش نمی‌شود و آسیب به مغز بسیار کم است.


چند اشتباه رایج در فصل گرما


 

  • چند اشتباه رایج در فصل گرما
    آفتاب‌‌نیوز :

    دما، رطوبت و آفتابِ مستقیم سه عامل جدی برای مواجه با بیشتر مشکلات سلامتی مرتبط با فصل تابستان هستند که اغلب به کم‌ آبیِ بدن و آفتاب سوختگی منجر می‌شوند.

    پرهیز از نور مستقیم خورشید و نوشیدن آب کافی از مواردی است که در این فصل همیشه باید مورد توجه قرار گیرد و باید در نظر داشت که رعایت نکردن برخی نکات سلامتی در فصل تابستان می‌تواند عواقب جدی در پی داشته باشد.

    در ادامه چند اشتباه رایج که انجام آن‌ها در فصل تابستان مشکلات جدی به همراه داشته و می‌تواند سلامت افراد را به خطر بیندازد به نقل از "یواس‌آ تودی" آورده شده است:

    1 ) گرفتن دوش آب گرم به هنگام آفتاب سوختگی

    راه‌های زیادی برای تسکین آفتاب سوختگی وجود دارد اما قطعا گرفتن دوش آب گرم یکی از آن‌ها نیست. ناحیه آفتاب سوخته را باید تمیز و خنک نگه داشت. بهتر است بسته‌های یخ را که داخل حوله‌ای نازک پیچیده شده در محل سوختگی قرار دهید. هم‌چنین گرفتن دوش آب سرد برای زدودن هر گونه نمک باقی مانده روی نواحی آفتاب سوخته که می‌تواند سوختگی را تشدید کند نیز مفید است. آب گرم یا داغ تنها منجر به از بین رفتن چربی طبیعی پوست شده و با خشک کردن پوست، آفتاب‌ سوختگی را تشدید می‌کند.

    2) نادیده گرفتن علائم گرمازدگی

    گرمازدگی یک شرایط بسیار جدی سلامتی است که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد. گرمازدگی بسیار اورژانسی بوده و بی‌توجهی به آن بسیار خطرناک است. در وضعیت گرمازدگی دمای بدن به 40 درجه سانتی‌گراد یا بالاتر می‌رسد و به حدی گرم می‌شود که قادر به خنک کردن خود نیست. علائم عمده گرمازدگی شامل نبود تعریق، سردرد، سرگیجه، گیجی، گرفتگی عضلات، حالت تهوع، ضربان قلب سریع و غش کردن است.

    3) جدی نگرفتن گزیدگی با نیش حشرات

    برای بیشتر افراد نیش حشرات جز قرمزی محل نیش و خارش آن مشکلات بیشتری به وجود نمی‌آورد اما در صورتی که به نیش هر نوعی از آنها از جمله زنبورها حساسیت دارید یا در محلی زندگی می‌کنید که کنه در آن زیاد است، باید به پوشاندن پوست خود در فضای بیرون از خانه توجه بیشتری داشته باشید.

    شیوع بیماری لایم به عوامل مختلفی بستگی دارد و برخی از مناطق نسبت به دیگر مناطق در برابر شیوع آن مستعدترند. برخی از کنه‌ها که در مناطق جنگلی یا چمن‌زارها یافت می شوند، بیماری‌های دیگری مانند تولارمی (تب خرگوش) یا تب منقوط کوه‌های راکی را شیوع می‌دهند. پشه‌ها نیز می‌توانند ناقل بسیاری از ویروس‌ها باشند. برخی از این ویروس‌ها شامل ویروس نیل غربی، مالاریا و دنگی هستند.

    4) ناآگاهی از راه‌های اساسی برای محافظتِ پوست خود در برابر کنه‌ها

    تابستان زمانی برای پیاده‌روی است و پیاده‌روی به مقدمات ویژه‌ای نیاز دارد. بهتر است از لباس‌های دافع حشرات استفاده کنید، پاچه شلوار خود را داخل جورابتان قرار دهید و پیراهن خود را داخل شلوارتان قرار دهید تا حشرات به خصوص کنه‌ها امکان داخل شدن به زیر لباس و تماس با پوست را نداشته باشند. به هیچ عنوان دمپایی و صندل به پا نکنید و لباس‌های آستین بلند و ترجیحا رنگ روشن بپوشید تا در صورتی که کنه روی آن قرار گرفت، بتوانید آن را راحت‌تر ببینید. به محض برگشت از پیاده‌روی لباس‌ها را در خشک کن یا آب داغ قرار دهید، چرا که گرما موجب نابودیِ کنه‌ها می‌شود.

    5) نادیده گرفتن پیچک‌های سمی

    پیچک‌های سمی نیز یکی دیگر از نگرانی‌هاییست که در تابستان به وجود می‌آید. بیشتر اوقات این گیاه تنها باعث ایجاد بثورات پوستی و خارش می‌شود اما برخی از افراد ممکن است به آن واکنش‌های آلرژیک جدی نشان دهند که یکی از علائم آن تورم است. برای از بین بردن خطر واکنش نسبت به پیچک‌های سمی لباس‌های خود را به هنگام بازگشت به خانه شسته و خشک کنید.

    6) فراموش کردن تجدید ضد آفتاب در طول روز

    اگرچه بیشتر مردم می دانند که یکی از بهترین راه‌های محافظت در برابر صدمات ناشی از آفتاب، استفاده از ضد آفتاب است اما هنوز هم بسیاری فراموش می‌کنند روی پاها، گوش‌ها و گردن خود ضدآفتاب بزنند. هم‌چنین باید توجه داشت که یک بار استفاده از کرم‌های ضدآفتاب در طول روز کافی نیست و طبق اعلام بنیاد سرطان پوست آمریکا هر دو ساعت یک بار و هم‌چنین درست بعد از بیرون آمدن از آب و پس از تعریق باید دوباره آن را استعمال کرد.

    7) نوشیدن آب فقط در مواقع تشنگی

    نوشیدن مقدار زیادی آب به نظر ساده می‌رسد اما بسیاری آن را رعایت نکرده و با مشکلات زیادی روبه‌رو می‌شوند. اگر فقط زمانی که احساس تشنگی می‌کنید آب بنوشید، بدنتان با کمبود آب مواجه می‌شود. کم آبی برای بدن بیش از تصور عمومی در مورد آن خطرناک است. این وضعیت ممکن است مشکلات مختلفی را از شرایط خفیفی مانند سردرد گرفته تا عوارض جدی مانند تورم مغز ایجاد کند.

    8) غذا نخوردن برای مدت طولانی

    بسیاری از افراد در این فصل تلاش می‌کنند چاق نشوند و به همین خاطر معتقدند که کمتر غذا خوردن روشی مناسب برای رسیدن به این هدف است. اما برخی در این امر زیاده‌روی کرده و برای مدتی طولانی از غذا خوردن خودداری می‌کنند. این کار به هیچ وجه ایده خوبی نیست چرا که بدن همیشه به ویتامین‌ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی احتیاج دارد. رژیم گرفتن‌های سخت نیز در تابستان کمتر توصیه می‌شود زیرا میزان قند خون و فشار خون در تابستان سریع‌تر از حد معمول کاهش می‌یابد.

    9) ورزش کردن در هوای گرم

    بسیاری از مردم تصور می‌کنند که عرق کردن به معنای سوزاندن چربی است و به همین دلیل در هوای گرم برای دویدن به بیرون می‌روند اما به گفته متخصصان این در واقع بدترین کاری است که می‌توان انجام داد. عرق کردن روند طبیعی بدن برای خنک کردن خود است. در واقع تبخیر آب برای کاهش دمای بدن صورت می‌گیرد اما این امر می‌تواند به کم آبی بدن منجر شود. هم‌چنین باید توجه داشت که حفظ آب کافی بدن در هوای گرم دشوارتر است.

    متخصصان توصیه می‌کنند در صورتی که می‌خواهید وزن کم کنید صبح‌ها یا اواخر شب در خارج از منزل ورزش کنید و زمان دویدن معمول خود را نصف کنید، در غیر این صورت در معرض خطر گرمازدگی قرار می‌گیرید.

    10) خوردن غذاهایی که مدت طولانی در گرما بوده‌اند

    معمولا حوادث مسمومیت غذایی در تابستان به اوج خود می‌رسد. در تابستان بسیاری از مردم ترجیح می‌دهند بیرون غذا بخورند و این امر برایشان جنبه تفریحی دارد. تا زمانی که بتوانید مواد غذایی را به طور صحیح نگهداری کنید این کار هیچ مشکلی ندارد.

    باکتری‌ها در هوای گرم رشد می‌کنند، بنابراین غذا را به محض تمام شدن در یخچال قرار دهید. این موضوع به ویژه در مورد شیر، گوشت، ماهی و هر ماده غذایی حاوی مایونز صدق می‌کند، چرا که این مواد غذایی به هنگام قرار گرفتن در گرما بسیار سریع‌تر فاسد و خراب می‌شوند.

    11) پوشیدن دمپایی لاانگشتی به طور مداوم

    بسیاری از افراد در فصل گرما برای پیاده‌روی‌های طولانی از صندل‌ها و دمپایی‌های لاانگشتی استفاده می‌کنند. اما متخصصان و پزشکان هشدار می‌دهند که این نوع صندل‌ها به دلیل ایجاد پا درد، زانو درد و کمر درد جایگزین مناسبی برای کفش نیستند. این نوع از صندل‌های مسطح هم‌چنین به ایجاد فاشیلیت پا (درد مزمن پا) و تاندونیت پا که دو بیماری التهابی و دردناک پاها هستند، شناخته شده‌اند.


نیاز مازندران به تقویت اقتصاد دیجیتال


 

  • نیاز مازندران به تقویت اقتصاد دیجیتال

    روند تغییر شکل کسب‌وکارها را در 5 سال اخیر به سادگی می‌توان حس کرد. کسب‌وکارهای وابسته به بستر اینترنت و فضای مجازی با سرعت در حال افزایش هستند و بسیاری از کسب‌وکارهای معمولی و عادی در حوزه‌های تولید و خدمات نیز با بهره‌گیری از فرصت فضای مجازی و اینترنت دایره مخاطبان و مشتریان خود را گسترش داده‌اند. حتی بسیاری از کسب‌وکارهای خانگی نیز با استفاده از این فرصت شگفت‌انگیز و جذاب توانستند رونق بگیرند و به درآمد برسند. این نتیجه ورود و پیوند دنیای دیجیتال با دنیای واقعی است که اقتصادی از جنس دیجیتال را رقم زده است.

    رئیس‌جمهوری با تعدادی از فعالان اقتصادی در دنیای دیجیتال و مجازی جلسه‌ای برگزار کرد که اهمیت این موضوع را در توسعه اقتصادی کشور نشان می‌دهد. هرچه میزان نفوذ اینترنت در یک جامعه بیشتر باشد، امکان بهره‌گیری از فرصت‌هایی که دنیای دیجیتال در اختیار فعالیت‌های اقتصادی و کسب‌وکارها می‌گذارد، بیشتر است. در استانی مانند مازندران که بیشترین ضریب نفوذ اینترنت را در کشور دارد و کاربران اینترنت در آن فعال‌تر از کاربران بسیاری از استان‌های دیگر هستند، این فرصت به شکل قابل ملاحظه‌ای وجود دارد. به‌ویژه این‌که در استان ظرفیت برای تولید در بخش‌های مختلف و خدمات گوناگون مانند گردشگری نیز وجود دارد.

    • عصر دیجیتالی‌ها

    «مهدی دریایی» دانشجوی مقطع دکترای مدیریت الکترونیک در این‌باره به همشهری می‌گوید: اقتصاد دیجیتال انبوهی فرصت کسب‌وکار در سطح ملی و بین‌المللی برای مازندران به ارمغان می‌آورد. ضریب نفوذ اینترنت در این استان بیش از 99 درصد است. ضمن این‌که ظرفیت علمی زیادی هم داریم یعنی جوانان دانش‌آموخته‌ای که صاحب ایده و فکر هستند. وی با بیان این‌که اقتصاد جهان امروز به دنیای دیجیتال کاملا وابسته است، می‌افزاید: به اعتقاد «الوین تافلر» 3 موج بزرگ در اقتصاد دنیا رخ داد که هر کدام موج قبلی را کنار زدند.

    موج نخست انقلاب کشاورزی بود و سبب شد اقتصاد در جهان وارد عرصه جدیدی شود. موج دوم از انقلاب صنعتی پس از قرن هفدهم رخ داد. از میانه قرن بیستم موج سوم ایجاد شد که به مرور تمام دنیا را دربرگرفت. این موج سوم همان است که امروز با نام عصر ارتباطات و اطلاعات از آن یاد می‌کنیم. این پژوهشگر اقتصاد دیجیتال تصریح می‌کند: موج سوم عملا تعاریف ثروتمند بودن را تغییر می‌دهد. داده‌ها و اطلاعات هستند که ارزش پیدا می‌کنند. به همین دلیل امروز می‌بینیم که از 5 ثروتمند اول دنیا 3 نفر جزو فعالان اقتصاد دیجیتال هستند. از سال 1990 هم پایه‌های اقتصاد دیجیتال شکل گرفت و با ظهور اینترنت ما عملا اقتصاد دیجیتال را می‌بینیم. بنابراین اقتصاد دیجیتال یعنی اقتصادی که تعاملاتش در بستر اینترنت رخ می‌دهد.

    • عرضه مستقیم؛ حذف واسطه

    دریایی به سرعت بالای ورود دیجیتال به کسب‌وکارها در ایران طی سال‌های اخیر اشاره می‌کند و معتقد است؛ وقتی در زمینه جابه‌جایی مسافر، همین فضای مجازی با تاکسی‌های اینترنتی بدون واسطه، راننده و مسافر را به هم می‌رساند و سریع‌ترین مسیر و تاکسی را معرفی می‌کند، در سایر بخش‌ها نیز می‌توان چنین بهره‌هایی را برای فعالیت‌های اقتصادی گرفت. وی با تاکید بر این‌که مازندران بستر کاملا آماده‌ای برای رونق اقتصاد دیجیتال در اختیار دارد، تصریح می‌کند: در زمینه مرکبات و برنج که سال‌هاست از حضور واسطه‌ها رنج می‌بریم، اقتصاد دیجیتال و فناوری‌های نوین ارتباطی می‌توانند راه‌حل مشکلات باشند. خوشبختانه تعدادی از جوانان ایده‌پرداز نیز در استارت‌آپ‌ها پلت‌فرم‌هایی را طراحی کردند تا کشاورزان بتوانند محصولات خود را راحت بفروشند. یک نمونه آن در پارک علم و فناوری در حال تکمیل است.

    دانش‌آموخته مدیریت الکترونیک با اشاره به انجام این کار در مورد تبلیغ و فروش زعفران می‌گوید: اقتصاد دیجیتال فضای ارزان و بسیار گسترده و بی‌انتهایی برای تولیدکنندگان و خدمات‌دهندگان در بخش‌های مختلف است. برای نمونه درباره بوم‌گردی که اکنون در مازندران توجه زیادی به آن می‌شود و مناطق مستعدی نیز برای گسترش آن داریم، بستر دیجیتال می‌تواند مسافران از نقاط مختلف جهان جذب کند. وی ادامه می‌دهد: گردشگران امروز تشنه تجربه کردن فرهنگ‌ها و سبک‌های زندگی گوناگون هستند و این تجربه ارزانی در دنیا نیست. ما در مازندران با استفاده از فضای مجازی و بستر دیجیتال می‌توانیم این فرصت‌ها را معرفی کنیم.

    • توسعه عدالت اجتماعی

    دریایی به نقش اقتصاد دیجیتال در توسعه عدالت اجتماعی اشاره می‌کند و می‌افزاید: با گسترش این بستر می‌بینیم که امروز بسیاری از مشاغل خانگی فعال شده‌اند و خانم‌هایی که دوست دارند در خانه کار کنند، فرصتی برای معرفی توانمندی خود و کسب درآمد یافته‌اند. این از مزایای اقتصاد دیجیتال است که برای همه امکانی برابر ایجاد می‌کند. وی می‌گوید: شخص بدون این‌که نیاز باشد مکانی اجاره کند و هزینه برای تبلیغات بپردازد، می‌تواند کسب‌وکار مورد علاقه‌اش را راه‌اندازی کند. اوایل ظهور اینترنت، قدرت تبلیغات برای کسب‌وکار در اختیار شرکت‌های بزرگ بود و بسیاری افراد نمی‌توانستند تعامل کنند، اما با روی کار آمدن اینستاگرام و شبکه‌های اجتماعی هر کسی رسانه خودش را دارد و می‌تواند علایق خود را مطرح کند.

    وی ادامه می‌دهد: در کسب‌وکار دیجیتال، افراد عملا به بازاری جهانی دسترسی پیدا می‌کنند و در صورتی که قواعد فعالیت در این عرصه را به خوبی بیاموزند، می‌توانند به فرد موفقی در آن حوزه تبدیل شوند. اعتقاد دریایی بر این است که در تمام دنیا دوره تکیه به استخدام‌های دولتی سرآمده و باید در فضای کسب‌وکارهای نوین سرمایه‌گذاری بیشتری انجام داد. در مازندران که یکی از استان‌های پیشرو در زمینه زیرساخت‌های اینترنتی بوده، تولید انواع محصولات کشاورزی در آن رواج دارد و گردشگری نیز به عنوان محور توسعه آن مطرح است، ضرورت گرایش به سمت استفاده از بسترهای اینترنتی برای بازاریابی محصولات و خدمات و همچنین ایجاد شکلی جدید از عرضه محصولات بسیار اهمیت دارد.

    • دنیای مجازی توسعه حقیقی

    کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات معتقدند؛ زیرساخت‌های اینترنتی و میل به حضور در فضای مجازی می‌توانند یک ظرفیت مهم برای اقتصاد مازندران باشند؛ اقتصادی که نه تنها در حوزه IT می‌تواند سودآوری داشته باشد، بلکه به سودآوری سایر محورهای توسعه استان نیز کمک خواهد کرد. استفاده از فرصت فضای مجازی و اینترنت در اقتصاد و درآمدزایی، در برنامه ششم توسعه نیز به شکل ویژه‌ای مورد توجه است و پشتیبانی از شرکت‌های دانش‌بنیان را مد نظر دارد. به گفته «علی معتمدزادگان» رئیس پارک علم و فناوری مازندران مرکز کسب‌وکارهای اینترنتی و فاوا قرار است در استان راه‌اندازی شود تا رشد این فعالیت‌ها و کسب‌وکارهای اینترنتی بیشتر شود. رشد این فعالیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها برای بهره‌برداری از فرصت مناسب مازندران در برخورداری از زیرساخت‌های ارتباطی، مسیر توسعه استان را هموارتر خواهد کرد.

    • گذر از اقتصاد سنتی

    استاندار مازندران اخیرا تاکید کرده که مسئولان استان پیگیر ایجاد نخستین پارک کسب‌وکار فضاپایه کشور در مازندران باشند و قابلیت‌های اقتصادی استان در بخش‌های گردشگری، کشاورزی، دامپروری و سایر حوزه‌ها را با بهره‌مندی از فرصت‌ فناوری‌های دیجیتال و دانش فضاپایه تقویت کنند. «احمد حسین‌زادگان» از عزم جدی استانداری برای گذراندن فضای کسب‌وکار در مازندران از اقتصاد سنتی به اقتصاد دیجیتال خبر می‌دهد و می‌گوید: فعالیت‌های ارزشمندی هم در این حوزه انجام شده است.

    کسب‌وکارهای اینترنتی که در سال‌های اخیر نبض اقتصاد و مشاغل دنیا را به دست گرفته‌اند، می‌توانند در مازندران با توجه به زیرساخت‌های موجود و همچنین میل مازندرانی‌ها به فعالیت در فضای مجازی و اینترنت، مسیر میان‌بر و البته هموارتری برای توسعه، همچنین شناساندن ظرفیت‌های مهم اقتصادی باشند. با این حال هرچند که مازندرانی‌ها در میزان استفاده از اینترنت و برخی شاخص‌های حوزه ارتباطات رتبه نخست کشور را در اختیار دارند، اما در زمینه کسب‌وکارهای اینترنتی با وجود قرار داشتن در بین استان‌های برتر جدول کسب‌وکارهای اینترنتی، صدرنشین نیستند.

    • در مسیر اقتصاد دیجیتال

    آمارهای رسمی نشان می‌دهند که مازندران در جدول تعداد کسب‌وکارهای اینترنتی کشور پس از تهران، خراسان رضوی، اصفهان، فارس، آذربایجان شرقی و البرز رتبه هفتم را در اختیار دارد و هفتمین استان کشور در کسب‌وکارهای اینترنتی است. این یعنی بالا بودن ضریب نفوذ اینترنت در استان تا اندازه‌ای توانسته مورد توجه قرار بگیرد، اما انتظار از این استان با توجه به فرصت‌های اقتصادی بالا، دانش‌آموختگان پرتعداد دانشگاه‌ها، استان اول از نظر تعداد مراکز آموزش عالی و برترین استان کشور از نظر باسوادی که بیشترین ضریب نفوذ اینترنت در کشور دارد قطعا بالاتر از رتبه هفتم کسب‌وکارهای اینترنتی کشور است.


باورهای نادرست در مصرف لبنیات سنتی


 

  • باورهای نادرست در مصرف لبنیات سنتی

    سرانه پایین مصرف لبنیات در ایران نسبت به میانگین جهانی همواره نگرانی‌هایی برای مسئولان حوزه بهداشت و سلامت ایجاد کرده‌ است. به‌ ویژه در چند سال اخیر که افزایش قیمت محصولات لبنی سبب شد سهم این محصولات از سفره خانوار ایرانی کمتر شود. در حال حاضر بنابر آمارهای رسمی، سرانه مصرف شیر در ایران حدود 70 لیتر در سال برای هر نفر است که رقمی کمتر از 50 درصد میانگین جهانی را نشان می‌دهد، اما چالشی که در این بین بر میزان نگرانی‌های ناشی از کمبود مصرف محصولات لبنی می‌افزاید، افزایش میل به استفاده از محصولات لبنی سنتی است.

    کارشناسان می‌گویند میل به استفاده از محصولات لبنی سنتی در جامعه به 2 دلیل عمده رخ داده است؛ نخست تفاوت قیمت این محصولات با فراورده‌های صنعتی لبنی و دوم باورهای رواج یافته در جامعه مبنی بر سالم‌تر بودن این محصولات سنتی و زیان‌آور بودن مصحولات لبنی صنعتی به دلیل استفاده از افزودنی‌های مختلف. در حالی که شیر به عنوان یکی از حساس‌ترین مواد غذایی همواره در معرض میکروبی شدن و آلودگی قرار دارد و کوچک‌ترین سهل‌انگاری یا اشتباه در نگهداری و فراوری آن می‌تواند سبب بروز بیماری در مصرف‌کننده شود.

    • شناسایی 120 باور غذایی

    کارشناس مسئول اداره کل استاندارد مازندران در گفت‌وگو با همشهری با بیان این‌که پایه پویش باورهای مردمی کیفیت محصولات لبنی از حدود 2 سال پیش در مازندران نهادینه شد و اکنون به مرحله ورود به لایه‌های مختلف جامعه رسیده، گفت: با خرد جمعی و تلاش دوستان و دلسوزان در حوزه صنعت غذا پویشی در مازندران با عنوان پویش مردمی کیفیت صنایع غذایی به راه افتاد که هدف آن اصلاح برخی باورهای نادرست نسبت به محصولات غذایی صنعتی در جامعه است.

    دکتر «سیدرضا حجازیان» افزود: وقتی ما در جامعه خودمان و بین هم‌استانی‌ها به گفت‌وگو می‌نشینیم، می‌بینیم در کلامشان دیدگاه‌ها و باورهایی در خصوص مواد غذایی وجود دارد که بعضا می‌توانند ریشه‌های صحیح علمی نداشته باشند. همین باورها ممکن است باعث آسیب به سلامت جامعه یا کاهش سرانه مصرف محصولات مفید غذایی به‌ویژه محصولات لبنی شوند.

    وی بیان کرد: برای این‌که کار علمی و درستی انجام دهیم، سعی کردیم از فعالان صنعت غذا، سمن‌های مرتبط و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و نظارتی کمک بگیریم و بین مردم برویم تا به گردآوری این باورها بپردازیم. این کارشناس با اشاره به این‌که حدود 120 باور در مورد محصولات مختلف غذایی صنعتی از مردم دریافت و گردآوری شد، ادامه داد: این باورها را طبقه‌بندی کردیم و برای این‌که صحت و سقم آنها تشخیص داده شود آنها را در اختیار استادان دانشگاه قرار دادیم.

    از آنها خواستیم تا بگویند کدام یک از این باورها ریشه علمی دارد و کدام یک می‌تواند شایعه باشد. بعد از طبقه‌بندی سعی کردیم با کمک همه دوستان در بخش‌های مختلف مرتبط با صنعت غذا نسبت به تغییر باورها در اقدام کنیم. حجازیان افزود: یکی از مهم‌ترین این بخش‌ها محصولات لبنی است. امیدواریم که پویش گام‌های هرچند کوچک، اما درست در مسیر سلامت جامعه بردارد و باورهای اشتباه بین مردم را اصلاح کند.

    • شفاف‌سازی درباره محصولات

    دکترای صنایع غذایی در مورد بازخوردهای اجرای این پویش در مازندران تاکنون اظهار کرد: از هر اقدامی که طی این 2 سال اخیر موفق به انجام آن شدیم بازخورد ارزشمندی گرفتیم. همین بازخوردها انرژی من و همکارانم را برای طی کردن راه بیشتر کرد. وی ادامه داد: اعتقاد داریم که وقتی رسانه‌ها پای کار باشند این پویش گسترش بیشتری می‌یابد و به تحقق هدف که همان داشتن جامعه سالم با باورهای درست در مورد صنایع غذایی است، کمک بیشتری خواهد شد.

    کارشناس مسئول اداره کل استاندارد مازندران درباره روش‌های ارائه دستاوردهای ناشی از پژوهش‌های انجام شده به اقشار مختلف مردم گفت: با شناسایی کانون‌های استان در هر مکانی که کمک کند تا جمعی را گردآوری کنیم، در قالب فضایی صمیمی پرسش‌ها را بشنویم و پاسخگو باشیم، نسبت به شفاف‌سازی در مورد این محصولات اقدام می‌کنیم.

    حجازیان بیان کرد: برنامه داریم در مراکز آموزشی، جوامع شهری و روستایی و به‌ویژه آموزش و پرورش این برنامه‌های پرسش و پاسخ را اجرا کنیم. هر فرد می‌تواند خودش به عنوان عضو پویش در تقویت اطلاع‌رسانی کمک کند. دهیاری‌ها، ادارات، سازمان‌ها، شهرداری‌ها، سمن‌ها و همه مجموعه‌ها می‌توانند در این زمینه توان پویش و انجمن صنایع غذایی و انجمن مهندسی کیفیت صنایع غذایی مازندران را به کار بگیرند.

    • تعدد واحدهای لبنی سنتی 

    وی به تعدد واحدهای لبنی سنتی در مازندران و روند رو به رشد فعالیت آنها اشاره کرد و گفت: واقعیت این است که صنایع ما در بسیاری مواقع مظلوم واقع شده‌اند. دستگاه‌های نظارتی برای ارتقای سطح کیفی همیشه نگاهشان به واحدهای صنعتی است و مطالبه‌گری مردم هم باعث می‌شود ساسیت‌ها افزایش یابد. در مقابل، خطاهای فراوانی در واحدهای سنتی می‌بینیم. این کارشناس ادامه داد: شیر که یک ماده حساس غذایی است و عده‌ای بدون هیچ نظارتی آن را عرضه می‌کنند.

    اگر بزرگ‌ترین تولیدکننده صنایع لبنی مشکل کوچکی در خط تولید داشته باشد، همه دستگاه‌های نظارتی ورود می‌کنند، اما در مورد واحدهای لبنی مشکل‌دار و بدون مجوز چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد. وی تصریح کرد: می‌توان با صراحت اعلام کرد که معدل کیفی محصولات صنعتی ما در مازندران به مراتب از معدل کیفی محصولاتی که به صورت کارگاهی ارائه می‌شود، بالاتر است. هر چند واحدهای صنعتی هم وجود دارند که ممکن است برخی مسائل را رعایت نکنند که منتقد آنها هم هستیم، اما میزان رعایت نشدن مسائل بهداشتی در واحدهای سنتی بسیار بیشتر از واحدهای صنعتی است. وظیفه داریم در این زمینه شفاف‌سازی کنیم تا مردم انتخاب آگاهانه‌تری داشته باشند.

    • افزایش ابتلا به تب مالت 

    موضوعی که کارشناس مسئول اداره کل استاندارد مازندران به آن اشاره می‌کند در آمارهای منتشر شده از سوی انجمن صنایع غذایی استان قابل مشاهده است. انجمن صنایع غذایی مازندران پارسال پژوهشی در مناطق مختلف استان انجام داد که در آن به بررسی وضعیت بهداشت و مجوزدار بودن واحدهای سنتی عرضه لبنیات پرداخته شد.

    به گفته نایب رئیس انجمن صنایع غذایی مازندران از بین 700 واحد لبنیات سنتی که در شهرستان‌های مختلف مازندران مورد بررسی قرار گرفت، کمتر از 10 درصد این واحدها در بهترین حالت 50 درصد معیارهای لازم را داشتند. 68 درصد از این تعداد مجوزی برای فعالیت نداشتند. «سید اسماعیل خاتمی مقدم» افزود: باورهای جامعه در مورد آسیب‌رسان بودن محصولات غذایی صنعتی به سلامت در حالی گسترش یافته است که 70 درصد محصولات غذایی مورد مصرف جامعه سنتی است و 30 درصد محصولات را فراورده‌های صنعتی تشکیل می‌دهد. این یعنی بیش از بخش صنعتی، فعالان سنتی در زمینه تغذیه اثرگذار هستند.

    این فعال صنایع غذایی با بیان این‌که گسترش استفاده از محصولات لبنی سنتی طی سال‌های اخیر خطر شیوع بیماری‌های مرتبط را افزایش داده است، گفت: ایران یکی از کشورهایی بود که در ریشه‌کنی تب مالت شرایط مطلوبی داشت. این روند تا سال 1389 و پیش از هدفمندی یارانه‌ها مساعد بود و به سمت ریشه‌کنی حرکت می‌کردیم. با هدفمندی یارانه‌ها و مشکلاتی که برای واحدهای تولیدی ایجاد شد و گرایش مردم به استفاده از محصولات ارزان‌قیمت سنتی، امروز پس از 9 سال، شیوع تب مالت در ایران نسبت به سال 1389،   5/2 برابر افزایش یافت.

    • ارزان و خطرناک

    تردیدی نیست که واحدهای لبنی سنتی مانند همه کشورها باید وجود داشته باشند و سلایق و ذائقه‌های مختلف را پوشش دهند، اما فعالیت این واحدها بدون نظارت‌های لازم، سلامت جامعه را تهدید می‌کند. نکته قابل توجه دیگری که در مورد محصولات عرضه شده در این واحدهای سنتی دیده می‌شود، قیمت پایین‌تر نسبت به واحدهای صنعتی است؛ در حالی که همه جای دنیا قیمت محصولات ارگانیک و سنتی بیشتر از محصولات صنعتی است، در کشور ما خلاف این موضوع دیده می‌شود. چراکه حاشیه سود واحدهای سنتی به دلیل نبود نظارت‌ها و سازوکارها بسیار بیشتر از واحدهای صنعتی است و به اعتقاد کارشناسان همین موضوع سبب شده که حتی برخی واحدهای صنعتی نیز برای بقا به سمت فله‌فروشی گرایش پیدا کنند.

    از سوی دیگر به گفته برخی کارشناسان صنایع غذایی، شیرهای برگشتی واحدهای صنعتی توسط واسطه‌ها و دامداران به بسیاری از واحدهای سنتی تحویل داده می‌شود و همان شیرها به عنوان محصولات سالم محلی در سبد مصرف خانوار قرار می‌گیرد. رصد و پایش واحدهای سنتی لبنیات در مازندران هم به سلامت جامعه کمک می‌کند هم باعث می‌شود که واحدهای سنتی باکیفیت و بهداشتی، بیشتر به چشم بیایند و در کنار واحدهای صنعتی، محصولات مورد نیاز جامعه را با تضمین سلامت محصول ارائه دهند.


برفک دهان چیست؟ علائم و راه‌های درمان آن را بشناسید


 

  • برفک دهان چیست؟ علائم و راه‌های درمان آن را بشناسید

    برترین‌ها: برفک دهان یک عفونت قارچی است که هم در نوزادان و هم در افراد بزرگسال، نسبتا شایع است. برفک دهان معمولا دهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و اغلب ناشی از اختلال pH در بدن است. برفک دهان می‌تواند عارضه‌ی جانبی یک بیماری نیز باشد. با ما همراه باشید تا با برفک دهان، علت‌ها و علائم و راهکار‌های طبیعی درمان آن بیشتر آشنا شوید.

    برفک دهان چیست؟

    برفک دهان یک عفونت قارچی است که توسط کاندیدا آلبیکنس به وجود می‌آید. کاندیدا یک مخمر است و همیشه به مقدار بسیار کم در دهان بیشتر افراد وجود دارد، اما اگر شرایط رشد آن مناسب باشد، این قارچ می‌تواند فورا تکثیر شده و عفونت ایجاد کند. برفک دهان اغلب به صورت تشکیل لایه‌ای سفید ظاهر می‌شود که روی تمام دهان و حلق را پوشش می‌دهد.

    روش‌های درمان برفک دهان

    علت برفک دهان چیست؟

    برخی از شایع‌ترین علت‌های برفک دهان در نوزدان و بزرگسالان شامل موارد زیر می‌شود:

    برفک دهان در افراد بزرگسال

    درمان‌های سرطان: درمان‌های سرطان مانند شیمی درمانی می‌توانند به غشای مخاطی دهان آسیب بزنند و برفک دهان ایجاد کنند..

    دندان مصنوعی: استفاده از دندان مصنوعی می‌تواند سبب برفک دهان شود. این یکی از علت‌های اصلی به وجود آمدن برفک دهان در افراد سنین بالا که از دندان مصنوعی استفاده می‌کنند است.

    بیماری‌ها: افرادی که دچار بیماری‌هایی مانند ایدز و دیابت هستند ممکن است دچار برفک دهان شوند.

    سیگار کشیدن: سیگار کشیدن می‌تواند برفک دهان ایجاد کند.

    داروها: استفاده از دارو‌هایی مانند آنتی بیوتیک‌ها و کورتیکواستروئید‌ها می‌توانند منجر به برفک دهان شوند.

    برفک دهان در نوزادان

    سرایت از مادر: بیشتر نوزادان در زمان تولد، برفک دهان را از مادر خود می‌گیرند. معمولا این اتفاق در صورتی می‌افتد که مادر سابقه‌ی عفونت قارچی واژینال از همان نوعی را داشته باشد که سبب برفک دهان می‌شود.

    ضعف سیستم ایمنی: بچه‌ها سیستم ایمنی ضعیفی دارند و از این رو به راحتی می‌توانند مبتلا به قارچ و برفک دهان شوند.

    آنتی بیوتیک‌ها: احتمال ابتلا به برفک دهان در بچه‌هایی که تحت درمان با آنتی بیوتیک هستند زیاد است.

    علائم و نشانه‌های برفک دهان

    علائم برفک دهان در ابتدا به سختی قابل مشاهده‌اند، اما به مرور زمان و با رشد بیشتر به عفونت خفیف تا متوسط تبدیل می‌شوند. متداول‌ترین علائم و نشانه‌های مرتبط با برفک دهان شامل موارد زیر می‌شوند:

    • تشکیل لایه‌ای سفید و پست و بلندی دار در تمام سطح دهان و لوزه‌ها و گاهی سقف دهان.
    • علائم خونریزی خفیف در صورت خراشیدگی‌های لایه‌ی سفید.
    • برآمدگی‌های زیر لایه‌ی سفید ممکن است دردناک شوند.
    • خشکی و ترک خوردگی در گوشه‌های دهان.
    • مشکل در بلع و حرف زدن.
    • کاهش حس چشایی.
    • بد مزه شدن دهان.
    • نوزادان نیز ممکن است در صورت ابتلا به برفک دهان به سختی بتوانند شیر بخورند.

    هر چند این علائم معمولا بی‌خطرند، اما اگر برفک دهان درمان نشده رها شود می‌تواند شدت بگیرد و حتی زندگی روزمره را با مشکل روبرو کند؛ بنابراین همیشه توصیه می‌شود هر چه زودتر به محض مشاهده‌ی اولین علائم برفک دهان به فکر درمان آن باشید. راهکار‌های خانگی و طبیعی برای رفع برفک دهان وجود دارند.

    آیا برفک دهان مُسری است؟

    اگر مبتلا به برفک دهان باشید، این امکان وجود دارد که قارچ‌های عامل این عارضه را با بوسیدن به شخص دیگری منتقل کنید. قارچ‌هایی که سبب برفک دهان می‌شوند می‌توانند سبب عفونت در سایر قسمت‌های بدن نیز بشوند.

    ضمنا کاندیدا آلبیکنس در محیط ما بسیار معمول است و ابتلا به این عفونت قارچی لزوما به این معنی نیست که از یک نفر دیگر آن را گرفته‌اید.

    روش‌های درمان برفک دهان

    برفک دهان و شیردهی

    همان قارچ‌هایی که سبب برفک دهان می‌شوند می‌توانند عامل عفونت قارچی روی سینه‌ها نیز باشند. این قارچ‌ها می‌توانند بین مادر و کودک طی دوره‌ی شیردهی رد و بدل شوند. اگر کودک شما برفک دهان داشته باشد می‌تواند این قارچ‌ها را به سینه‌های شما و یا سایر قسمت‌های پوست‌تان انتقال بدهد. اگر عفونتی در سینه‌های‌تان دارید یا دچار عفونت نوک پستان هستید، شما هم می‌توانید این قارچ‌ها را به دهان کودک یا پوست او انتقال بدهید.

    ضمنا به این علت که قارچ می‌تواند بدون ایجاد عفونت، روی پوست زندگی کند، کودک شما می‌تواند مبتلا به برفک دهان شود در حالی که شما هیچ علامتی از عفونت و قارچ روی سینه‌های‌تان ندارید.

    علائم عفونت قارچی در سینه‌ها

    • درد در سینه‌ها هنگام شیردهی یا بعد از آن
    • خارش یا احساس سوزش در نوک سینه‌ها
    • لکه‌های سفید یا بی‌رنگ روی نوک سینه‌ها یا اطراف آن
    • پوسته شدن نوک سینه‌ها یا اطراف آن

    نکته: برای درمان برفک دهان در کودکان همیشه بهتر است از پزشک کمک بخواهید.

    راهکار‌های خانگی درمان برفک دهان

    سرکه سیب

    شما به یک لیوان آب، یک قاشق غذاخوری سرکه سیب و کمی عسل نیاز دارید. یک لیوان آب را گرم کنید، سرکه سیب را به آن اضافه کرده و در صورت تمایل کمی عسل هم در آن بریزید و یک یا دو بار در طول روز این ترکیب را بنوشید.

    سرکه سیب دارای خاصیت ضد قارچی بوده و نوشیدن روزانه‌ی آن کمک می‌کند با عفونت قارچی ناشی از برفک دهان مبارزه کنید.

    روش‌های درمان برفک دهان

    روغن نارگیل

    شما به یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل نیاز دارید. هر روز صبح با معده خالی، روغن نارگیل در دهان‌تان بچرخانید، 10 تا 15 دقیقه این کار را ادامه دهید و سپس تف کنید. روغن نارگیل می‌تواند به درمان برفک دهان کمک کند، زیرا خاصیت ضد قارچ دارد و می‌تواند به رفع عفونت ناشی از برفک دهان کمک کند. خاصیت آنتی اکسیدانی روغن نارگیل برای پاکسازی سموم داخل بدن نیز مفید است.

    ماست

    فقط به یک قاشق چایخوری ماست نیاز دارید. ماست را داخل دهان‌تان قرار دهید و بگذارید 5 دقیقه بماند، سپس ماست را بخورید. این کار را دست کم سه بار در روز انجام دهید. ماست، تولید پروبیوتیک‌ها را در بدن افزایش می‌دهد و بیشتر شدن باکتری‌های خوب در داخل دهان به درمان برفک دهان کمک می‌کند.

    جوش شیرین

    شما به یک دوم قاشق چایخوری جوش شیرین و یک لیوان آب نیاز دارید. جوش شیرین را در آب بریزید و خوب حل کنید. دهان‌تان را با این محلول بشویید. دست کم 2 تا 3 بار در روز این کار را انجام دهید تا نتیجه بگیرید. جوش شیرین که به نام سدیم بی‌کربنات نیز معروف است، قارچ‌های مخمر را که سبب برفک دهان می‌شوند از بین می‌برد.

    عصاره‌های گیاهی و روغنی برای درمان برفک دهان

    روغن درخت چای

    شما به دو قاشق چایخوری روغن درخت چای و دو قاشق چایخوری آب نیاز دارید. روغن درخت چای و آب را با هم ترکیب کنید و محلول به دست آمده را 30 تا 60 ثانیه در دهان بچرخانید و سپس تف کنید. این کار را چند بار در روز انجام دهید.

    روغن درخت چای یک ضد عفونی کننده‌ی طبیعی است و خاصیت ضد التهابی دارد. روغن درخت چای می‌تواند با قارچ‌هایی که سبب برفک دهان می‌شوند مبارزه کرده و جلوی تکثیر آن‌ها را بگیرد.

    روغن ارگانو

    سه تا شش قطره روغن ارگانو را در یک لیوان آب بریزید و این محلول را بنوشید. روزی دو بار این کار را انجام دهید.

    روغن ارگانو برای درمان خیلی از بیماری‌ها کاربرد دارد و بابت خاصیت ضد قارچی و ضد میکروبی که دارد معروف است، در نتیجه می‌تواند برفک دهان را برطرف نماید.

    روغن نعنا فلفلی

    دو تا سه قطره روغن نعنا فلفلی و یک لیوان آب چیزی است که برای این راهکار به آن نیاز دارید.

    روغن نعنا فلفلی را در یک لیوان آب بریزید و از این ترکیب به عنوان دهان شویه استفاده کنید. این کار را روزی دو تا سه بار انجام دهید. روغن نعنا فلفلی یک درمان طبیعی برای بسیاری از بیماری‌هاست، زیرا خواص ضد میکروبی، ضد قارچی و آنتی باکتریال دارد. از این رو می‌تواند با عامل برفک دهان نیز مبارزه کند.

    سیر

    یک حبه سیر خام را در دهان گذاشته و بجوید. این کار را روزی یک تا دو بار انجام دهید.

    سیر حاوی ترکیبی به نام آلیسین است. آلیسین بابت ویژگی قدرتمند ضد قارچی و ضد ویروسی و آنتی بیوتیکی که دارد معروف است و می‌تواند علائم برفک دهان را برطرف کند.

    روش‌های درمان برفک دهان

    محلول آبنمک

    یک دوم قاشق چایخوری نمک را با یک فنجان آب گرم مخلوط کنید و با این محلول، دهان را بشویید. این کار را سه بار در روز انجام دهید.

    خاصیت ضد قارچ و ضد باکتری نمک، محیط مناسب دهان برای قارچ‌ها را از بین می‌برد و کمک می‌کند برفک دهان رفع شود.

    آب کرن بری

    هر روز یک فنجان آب کرن بری شیرین نشده بنوشید. می‌توانید روزی یک یا دو بار این کار را انجام دهید.

    آب کرن بری سرشار از مواد مغذی بوده و اسیدی است. آب کرن بری می‌تواند یک محیط اسیدی در دهان ایجاد کرده و تکثیر قارچ‌ها در دهان را غیرممکن کند.

    آبلیمو

    شما به نصف یک عدد لیموترش تازه، یک لیوان آب و کمی عسل نیاز دارید. آب لیموترش را بگیرید و با آب و عسل مخلوط کنید و فورا بنوشید.

    این کار را روزی یک بار انجام دهید. لیموترش دارای خاصیت ضد قارچی است و اسیدی بودن آن می‌تواند به از بین بردن قارچ‌های عامل برفک دهان کمک کند.

    ویتامین C

    هر روز دو عدد کپسول 1000 میلی گرمی ویتامین C مصرف کنید. ویتامین C یک آنتی کسیدان طبیعی بوده و خاصیت اسیدی دارد. ویتامین C می‌تواند تولید اسید معده را افزایش داده و سیستم ایمنی را تقویت کند. در نتیجه جلوی رشد قارچ‌های برفک دهان گرفته خواهد شد.

    نکته: برفک دهان می‌تواند ناشی از کمبود ویتامین B3 یا آهن نیز باشد. در چنین مواردی، باید طبق دستور پزشک، دارو و مکمل لازم را مصرف کنید تا برفک دهان‌تان درمان شود.

    روغن هسته‌ی انگور

    شما به مکمل 250 میلی گرمی روغن هسته انگور نیاز دارید. هر روز این مکمل را مصرف کنید تا نتیجه را ببینید.

    روغن هسته انگور می‌تواند انواع بیماری‌ها را رفع کند، اما به خاطر ویژگی ضد قارچی که دارد با قارچ کاندیدا به خوبی مبارزه می‌کند. ضمنا روغن هسته انگور، سیستم ایمنی را تقویت کرده و جلوی بروز مجدد عفونت را می‌گیرد. روغن هسته انگور می‌تواند درمان برفک دهان را تسریع نماید.

    آب آناناس

    شما به یک چهارم آناناس نیاز دارید. آناناس را به تکه‌های کوچک برش بزنید و هر روز چند بار آن‌ها را بجوید.

    بروملین موجود در آناناس به تجزیه‌ی آلودگی‌های تشکیل شده در دهان کمک می‌کند و ضمنا ضد قارچ است. خاصیت اسیدی آناناس باعث می‌شود قارچ‌ها به سختی بتوانند منتشر شوند و برفک دهان درمان خواهد شد.

    آب پرتقال

    یک عدد پرتقال و یک لیوان آب برای این راهکار کافیست. پرتقال را پوست بگیرید و همرا به یک لیوان آب در مخلوط کن میکس کنید. ترکیب به دست آمده را بنوشید. این کار را روزی یک بار انجام دهید.

    پرتقال مثل لیموترش از مرکبات بوده و غنی از ویتامین C است و ضمنا اسکوربیک اسید دارد. ویتامین C اسیدی است و به کنترل رشد قارچ کاندیدا که عامل برفک دهان است کمک می‌کند.

    روش‌های درمان برفک دهان

    آب آلوئه ورا

    شما به ژل آلوئه ورا یا یک چهارم لیوان آب آلوئه ورا نیاز دارید. مقداری ژل آلوئه ورا از گیاه آن جدا کرده و روی زبان و داخل لپ‌های‌تان بزنید. همچنین می‌توانید آب آلو‌ئه ورا بنوشید. این کار را روزی یک بار انجام دهید.

    آلوئه ورا فواید زیادی برای سلامتی و زیبایی دارد و خاصیت ضد قارچ آن می‌تواند برفک دهان را درمان کند.

    دهان شویه

    یک دهان شویه ضد قارچ که حاوی فلوکونازول یا نیستاتین است تهیه کنید و بعد از هر وعده‌ی غذایی، دهان‌تان را با این دهان شویه شستشو دهید. دست کم روزی سه بار این کار را انجام دهید. دهان شویه‌ای که می‌تواند برفک دهان را برطرف کند به طور کلی حاوی مواد شیمیایی ضد قارچ است.

    علاوه بر به کار بردن راهکار‌های گفته شده می‌توانید یک سری از نکات را رعایت کنید تا دچار برفک دهان نشوید یا اثرگذاری درمان‌تان را بیشتر کنید:

    نکاتی برای پیشگیری از برفک دهان

    • دندان‌های‌تان را حداقل روزی دو بار مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.
    • اگر از اسپری استنشاقی کورتیکواستروئید استفاده می‌کنید بعد از هر بار مصرف، دهان‌تان را با آب بشویید.
    • اگر آنتی بیوتیک مصرف می‌کنید، حتما ماست را در رژیم غذایی روزانه‌تان داشته باشید.
    • اگر دچار عفونت قارچی واژینال هستید، هر چه زودتر آن را درمان کنید.
    • اگر از دندان مصنوعی استفاده می‌کنید، به طور مرتب آن را ضد عفونی کنید، خصوصا بعد از ابتلا به یک عفونت.
    • سعی کنید قند کمتری در رژیم غذایی‌تان مصرف کنید. قند به رشد قارچ کاندیدا کمک می‌کند. ضمنا اگر دیابت دارید، قند خون‌تان را کنترل کنید.
    • خشکی دهان‌تان را برطرف کنید. از پزشک‌تان در مورد راه‌های درمان خشکی دهان بپرسید.

    برفک دهان اغلب خفیف است و خطری برای سلامتی ندارد. علائم آن نیز معمولا در حد متوسط اند و به راحتی درمان می‌شوند. هر چند راهکار‌های گفته شده می‌توانند به درمان برفک دهان‌تان کمک کنند، اما اگر این عارضه ادامه دار شد به پزشک مراجعه کنید. ضمنا همیشه رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید و به بهداشت دهان خود اهمیت دهید تا جلوی برگشت مجدد عفونت در آینده را بگیرید.

    پاسخ به چند سوال رایج در مورد برفک دهان

    سوال: بهترین درمان برای برفک دهان چیست؟

    جواب: بهترین درمان برای رفع برفک دهان یک راهکار ضد قارچی است. استفاده از عوامل ضد قارچ کمک می‌کند زودتر بهبود پیدا کنید.

    سوال: عوارض بلند مدت برفک دهان چیست؟

    جواب: در برخی موارد، برفک دهان در صورت عدم درمان ممکن است طولانی شود و حتی به سایر قسمت‌های بدن سرایت کند. اما این عارضه معمولا فورا و کاملا قابل درمان است.

    سوال: برفک دهان معمولا چقدر طول می‌کشد؟

    جواب: برفک دهان هم در بچه‌ها و هم در افراد بزرگسال اگر به موقع تحت درمان قرار بگیرد معمولا دو تا سه هفته طول می‌کشد. اما در برخی موارد ممکن است برفک دهان با وجود اقدامات درمانی، ادامه دار شود. در چنین مواردی توصیه می‌شود هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید.

    منبع: stylecraze


.: Weblog Themes By Pichak :.