سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دنیای اینترنت
 
قالب وبلاگ
آخرین مطالب

برترین و خاطره‌انگیزترین بازی‌های کنسول‌های ویدئویی (2)


 

  • برترین و خاطره‌انگیزترین بازی‌های کنسول‌های ویدئویی (2)

    877038

    07 تیر 1398 - 11:03

    15894 

    برترین‌ها: در بخش اول برترین و خاطره‌انگیزترین بازی‌های کنسول‌های ویدئویی به بررسی نوستالوژیک و کوتاه نسل اول و دوم این بازی‌ها در ایران پرداختیم و بعضی از بازی‌های معروف این کنسول‌ها برای ایرانی‌ها را در خاطرات زنده کردیم. گفتیم که فعل «بازی کردن» در دنیای ما گیمر‌ها از آن دسته از فعالیت‌های کلیدی محسوب می‌شود و ارزش خاطراتی که یک گیمر در ذهن خود دارد، شیرین‌تر از چیزی است که دیگران تصور می‌کنند.

    در این قسمت از پرونده برترین و خاطره‌انگیزترین بازی‌های کنسول‌های ویدئویی، قصد داریم به نسل سوم این تکنولوژی سری بزنیم و مانند قسمت قبل کمی به دوران گذشته و شیرین این نسل و بازی‌های هیجان‌انگیزش بپردازیم. اگر از طرفداران بازی‌های ویدئویی هستید و گذشته درخشان و خاطره انگیزی در این زمینه داشته‌اید، پیشهاد می‌کنم این مقاله را از دست ندهید و در ادامه با برترین‌ها همراه باشید.

    نسل سوم 1983 – 1993 میلادی (1359 – 1372)

    نسل سوم بازی‌های ویدئویی در ایران مصادف شده بود با رواج کنسول‌های خانگی و آغاز سلطنت شرکت نینتندو بر بازار بازی‌های ویدئویی. دیگر از زمان جنگ تحمیلی کمی گذشته بود و بچه‌های آن روز‌ها فرصت بیشتری برای آشنایی با این تکنولوژی پیدا کرده بودند. در واقع جرقه‌های محبوبیت کنسول‌های بازی خانگی در میان جامعه ایران در همین نسل سوم زده شد.

    برترین و خاطره‌انگیزترین بازی‌های کنسول‌های ویدئویی – بخش دوم : نسل سوم

    نسل سوم بازی‌های ویدئویی با انتشار دو کنسول ان‌ای‌اسِ نینتندو (NES NINTENDO) و اس‌جی 1000 سگا (SG-1000) آغاز شد. به احتمال زیاد شما هم به مانند خیلی از گیمران ایرانی با این دو نام تجاری زیاد آشنا نیستید و خاطرات چندانی از این کنسول‌ها ندارید. چیزی که گیمر‌های داخل ایران را به زمان‌های دور و نسل سوم کنسول‌های بازی می‌برد، شنیدن نام میکرو جنیوس (Micro Genius) یا همان «میکرو» بود! اما چرا در ایران نسل سوم را با میکرو می‌شناسند؟

    خب اگر بخواهیم به صورت مختصر به پاسخ این سوال بپردازیم باید بگویم که کنسول ان‌ای‌اسِ متعلق به شرکت نینتندو بیشتر در کشور ژاپن و منطقه آمریکا منتشر شده بود و همین موضوع باعث شده بود که شرکت‌های کپی کننده دست به ساخت سری‌های فرعی NES بزنند. در میان یک شرکت تایلندی عالی عمل کرد و موفق شد با میکرو جنیوس جای خالی نینتندو را در بازار‌ها به خوبی پر کند. در ایران نیز این کنسول به محبوبیت بالایی دست یافت و نسل سوم بازی‌های ویدئویی را در کشورمان رقم زد.

    میکرو جنیوس با اون کارتریج یا بهتره بگیم نوار و فیلم‌های رنگارنگ و جذابش برای ما یادآور خاطراتی فوت کردن‌ها و الکل‌هایی بود که به بورد الکتریکی آن میزدیم تا شاید بازی را اجرا کند. نسل سوم بازی‌ها برای ما ایرانی تبدیل شده بود به کابوس داغ شدن آداپتور بزرگ و بدقواره میکرو. دعوا بر سر دسته بازی هچنان ادامه داشت و هیچ وقت تمام نمیشد. تعویض بازی‌ها و کارتیج‌ها بین بجه‌های کوچه و محل، حس قاچاقچیای مرز رو به اونا می‌داد!

    داستان وصل کردن میکرو به تلویزیون‌های پارس، هیچ وقت از ذهن کاربران قدیمی میکرو نخواهد رفت. یکی از بزرگترین حسرت‌های زندگی گیمر‌های اون زمان بخاطر سیاست عجیب و غریب شرکت پارس بود و مخفی کردن ورودی تصویر AV پشت یک پوشش پلاستیکی سخت. ما هم چاره‌ای نداشتیم تا با وصل کردن کنسول به آنتن و با برفک و پرش تصویر سپری کنیم. چند سال گذشت و موقع تعویض تلویزیون فهمیدیم که ورودی AV پشت اون پوشش پلاستیکی لعنتی بود!

    برترین و خاطره‌انگیزترین بازی‌های کنسول‌های ویدئویی – بخش دوم : نسل سوم

    ترس از خراب شدن دکمه‌های بی کیفیت میکرو و نداشتن پول برای تعمیر آن، یکی دیگر از ترس‌های زمان کودکی بچه‌های روزگار قدیم بود. بازی‌های چند لبه و چندتایی هم از لاکچری‌های دیگه میکرو بود که همه ما شوق پز دادنشو بین دوستان خودمون داشتیم. نسل سوم و میکروی دوست داشتنی با همه اون خاطرات شیرین‌اش هنوز به قدری میان ما محبوب است که امروزه به دنبال تجربه آن بازی‌ها بر روی تلفن‌های همراه هوشمند خود یا رایانه‌های شخصی هستیم.

    این بار و در ادامه قسمت قبلی مقاله «برترین و خاطره‌انگیزترین بازی‌های کنسول‌های ویدئویی» قصد داریم تا بازی‌های محبوب نسل سوم در دوران کودکی شما ایرانی‌های عزیز را مورد بررسی کوتاه قرار دهیم. البته ما در اینجا فقط تعداد محدود و شناخته‌شده‌تر را در نظر گرفته ایم و قطعا بازی‌هایی زیادی هستند که شما با آن‌ها خاطرات زیادی داشته باشید. در ادامه با برترین‌ها همراه باشید.

    Double Dragon II: The Revenge- 1988

    برترین و خاطره‌انگیزترین بازی‌های کنسول‌های ویدئویی – بخش دوم : نسل سوم

    بازی دابل دراگون خوراک اون کسانی بود که به دنبال یک بای دونفره می‌گشتند و اصرار داشتند که تا دونفره این بازی رو به انتها برسانند. در اون زمان سری بازی‌های Double Dragon را بیشتر با نام «شورش خیابانی» در کنسول میکرو جنیوس می‌شناختند. شماره دوم این بازی، یکی از محبوب‌ترین عنوان‌های سبک بی‌تم اپ (Beat-"em-up) در نسل سوم بازی‌های ویدئویی بود. از طرفی دیگر Double Dragon II داستانی گیرا داشت که حتی بدون دانستن زبان انگلیسی میشد به راحتی به داستان مبارزه با گروه Shadow Warriors پی برد. اگر از طرفداران قدیم این بازی هستید، باید به خدمت‌تان عرض کنم که نسخه Double Dragon IV هم اکنون برای رایانه‌های شخصی و پلی‌استیشن 4 موجود می‌باشد.

    برترین و خاطره‌انگیزترین بازی‌های کنسول‌های ویدئویی – بخش دوم : نسل سوم

    soccer - 1985

    برترین و خاطره‌انگیزترین بازی‌های کنسول‌های ویدئویی – بخش دوم : نسل سوم

    به جرات میشه گفت که هیچ بازی فوتبالی خوبی برای نسل سوم ساخته نشد و به جز چند بازی فوتبالی کم‌کیفیت، شاهد شبیه ساز فوتبال مناسبی در NES و میکرو جنیوس نبودیم. اما در میان این عناوین ورزشی، نام بازی soccer در ایران محبوبیت بیشتر را در پی داشت. بازی soccer مانند اسمش ساده بود هیچ برتری خاصی نسبت به بازی‌های فوتبالی دیگر آن زمان مانند Cup Nintendo World یا konami hyper نداشت. soccer یک بازی فوتبال ابتدایی وناقص را با شش بازیکن ارائه میداد. 8 تیم برای انتخاب وجود داشت و بعد از تنظیم درجه سختی و زمان، بازی شروع میشد. چیزی که باعث جذابیت بازی soccer شده بود، موسیقی‌های بازی بود؛ به ویژه موسیقی بامزه‌ای که در جریان بازی پخش میشد. نکته دیگر این بازی soccer گیم پلی جریان بازی بود. صدای ضربه به توپ و صدای توپ هنگامی که شوت میشد و روی هوا بود، از دیگر افکت‌های خنده دار بازی بود. شاید تنها خلاقیت بازی مربوط به بازیکنان تیم برزیل بود که پوست‌شان کمی تیره‌تر طراحی شده بود!

    Legend of Zelda - 1986

    برترین و خاطره‌انگیزترین بازی‌های کنسول‌های ویدئویی – بخش دوم : نسل سوم

    رتروگیمر‌های عزیز حتما در جریان هستند که «افسانه زلدا» از میراث طلایی نسل سوم و یکی از پرچم‌داران همیشگی نینتندو در صنعت بازی‌های ویدئویی بوده است. Legend of Zelda از اولین بازی‌های بود که سبک نقش آفرینی را به خوبی به کار گرفت و بیشتر شهرت خودش را نیز مدیون همین ویژگی است. شاید بیشتر کاربران ایرانی با این اثر شاهکار به دلیل گیم پلی و سبک منحصر به فردش آشنایی نداشته باشند. از طرفی دیگر این بازی کمتر در ایران مطرح شده بود و کسی آشنایی زیادی با آن نداشت. اگر از کاربران سابق کنسول NES باشید، باید به خوبی دلیل قرار گرفتن نام Legend of Zelda در این لیست را بدانید.

    برترین و خاطره‌انگیزترین بازی‌های کنسول‌های ویدئویی – بخش دوم : نسل سوم

    Rush"n Attack - 1985

    برترین و خاطره‌انگیزترین بازی‌های کنسول‌های ویدئویی – بخش دوم : نسل سوم

    Rush"n Attack یک بازی اکشن فوق العاده در زمان خود بود که بسیار هم سخت طراحی شده بود. شما در این بازی باید با یک کماندو حرفه‌ای آمریکایی به یک پادگان روسی حمله می‌کردید. سلاح شبیه به آر پی چی معروف Rush"n Attack نماد این بازی بود و با گلوله‌های محدودی که داشت، با یک تیر آن تمام دشمنان را در یک خط نابود می‌کرد. دشمنانی که به شما حمله می‌کردند به هیچ وجه تمامی نداشتند و از چپ و راست به استقبالتان می‌آمدند. همین نکته باعث شده بود تا حواس بازیکن به کل صفحه بازی باشد و سختی و هیجان بازی دو برابر شود. همچنین بازی Rush"n Attack از اولین بازی‌هایی بود که به جریان جنگ سرد میان آمریکا و شوروی پرداخته بود.

    برترین و خاطره‌انگیزترین بازی‌های کنسول‌های ویدئویی – بخش دوم : نسل سوم

    Arkanoid - 1986

    برترین و خاطره‌انگیزترین بازی‌های کنسول‌های ویدئویی – بخش دوم : نسل سوم

    از بازی‌هایی که در نهایت سادگی و با یک گیم پلی جذاب در نسل سوم ساخته شد، می‌توان به بازی Arkanoid اشاره کرد که با بازخورد‌های خوبی نیز به همراه بود. این بازی که مانند خیلی از آثار دیگر کارش رو از دستگاه‌های آرکید شروع کرده بود، توانست تا بر روی NES و میکروی خودمان هم مخاطبان را راضی نگه دارد. اگر تجربه این بازی را بر روی میکرو یا نینتندو ندارید، به احتمال زیاد Arkanoid را در کنسول دستی GameBraker یا همان «آتاری دستی» دیده اید. همان بازی که باید با یک توپ به نابود کردن آجر‌های دیگر می‌پرداختید بدون آنکه توپ را از دست دهید. در واقع این بازی ساده از Arkanoid نشات گرفته بود.

    برترین و خاطره‌انگیزترین بازی‌های کنسول‌های ویدئویی – بخش دوم : نسل سوم

    Duck Hunt - 1985

    برترین و خاطره‌انگیزترین بازی‌های کنسول‌های ویدئویی – بخش دوم : نسل سوم

    جذابیت بازی با میکروجنیوس هیچ وقت از خاطر کودکان دهه شصتی نمی‌رفت، تا زمانی که با «تفنگ لیزری» آن آشنا شدند. کنسول کپی برداری شده میکرو جنیوس به حدی در کپی NES عالی عمل کرده بود که حتی توانسته بود تفنگ معروف این کنسول یعنی NES Zapper را به کار به گیرد! بازی‌های زیادی بود که با این تفنگ انجام می‌شد، ولی برای ما ایرانی‌ها تجربه این گدجت، فقط و فقط با Duck Hunt شناخته شده است! در Duck Hunt یا «شکار اردک» شما باید به اردک‌های در حال پرواز شلیک می‌کردید. البته این بازی در عین جذاب بودن، بسیار اعصاب خورد کن بود! چونکه اشعه تفنگ به خوبی عمل نمی‌کرد و بیشتر تیر‌ها به خطا می‌رفت. مسخره‌بازی‌های سگ معروف بازی Duck Hunt نیز از دیگر نکات جذاب و خاطره انگیز نسل سوم است. اگر امروزه بازی‌های فیزیکال کنسول‌های نسل هفتمی و هشتمی مثل کینکت و پلی‌استیشن موو فروش خوبی ندارند، NES Zapper یکی از بهترین فروش‌ها را در زمان خودش به ثبت رسانده بود و نقش مهمی در تاریخ درخشان نینتندو داشت.

    برترین و خاطره‌انگیزترین بازی‌های کنسول‌های ویدئویی – بخش دوم : نسل سوم

    Donkey Kong – 1988

    برترین و خاطره‌انگیزترین بازی‌های کنسول‌های ویدئویی – بخش دوم : نسل سوم

    همیشه راز موفقیت شرکت نینتندو و کنسول‌های ماندگارش به بازی‌های محبوب و فرانچایز انحصاری اش باز میگردد. یکی دیگر از آثاری که در گنجینه بازی‌های نینتندو به خوبی می‌درخشد، بازی Donkey Kong است. در سال 1988 اولین بازی از این سری منتشر شد و یکی دیگر از عجایب نینتندو به بازار آمد. بر خلاف بیتشر بازی‌های دوبعدی NES، گیم پلی بازی به صورت عمودی پیش می‌رفت. در این قسمت Donkey Kong شاهد حضور ماریو و پرنسس نیز هستیم. نکته جالب اینکه در نسخه بعدی این بازی بر خلاف تعجب، ماریو نقش شخصیت منفی داستان را ایفا می‌کند. سری بازی‌های Donkey Kong در نسل سوم و حتی نسل‌های بعدی بازی‌های ویدئویی، به خاطر جذابیت و تازگی بازی محبوبیت زیادی دارند.

    برترین و خاطره‌انگیزترین بازی‌های کنسول‌های ویدئویی – بخش دوم : نسل سوم

    Jackal - 1988

    برترین و خاطره‌انگیزترین بازی‌های کنسول‌های ویدئویی – بخش دوم : نسل سوم

    در روز‌هایی که جای خالی یک عنوان ریسینگ خوب یا همان اتومبیل‌رانی به شدت برای NES و کنسول‌های هم‌نسل اش حس می‌شد، ناگهان با عنوانی رو به رو شدیم که فراتر از مسابقه اتومبیل و ماشین سواری بود. Jackal یا همان «جیپ جنگی» عنوانی بود که با آن حال و هوای جذابش حمله کرده بود به دوران کودکی خیلی از گیمر‌های قدیمی. مکانیزم بازی کاملا جدید طراحی شده بود. شما اختیار یک جیپ را داشتید که باید با نیرو‌های دشمن به مبارزه می‌پرداختید. نارنجک‎هایی که از جیپ پرتاب می‌کردید که در ادامه و با بدست آوردن امتیازویژه تبدیل به موشک می‌شد، از المان‌های به‌یاد ماندنی بازی بود. سختی تدریجی مراحل، لوکیشن ها، عوامل محیطی بازی و نبرد با رئیس‌های آخر هر مرحله عالی کار شده بود. بازی Jackal به خوبی توانسته بود که جو اکشن را به گیمر‌ها القا کند و از بازی‌های صاحب نام نسل سوم نام گرفته بود.

    برترین و خاطره‌انگیزترین بازی‌های کنسول‌های ویدئویی – بخش دوم : نسل سوم

    contra – 1987

    برترین و خاطره‌انگیزترین بازی‌های کنسول‌های ویدئویی – بخش دوم : نسل سوم

    اسلحه خود را به دست بگیرید، در یک مسیر مستقیم فقط دشمنان را نابود کنید؛ همین! حدود سی سال پیش بود که این فرمول ساده تبدیل شده بود به راز موفقیت و محبوبیت یک بازی شوت‌ام اپ دیگر به نام Contra. کمتر کسی پیدا میشد که این بازی را با نام کنترا بشناسد؛ رامبو، آرنولد و کماندو لقب‌هایی بود که این بازی در ایران و میان کلوپ‌های بازی به دوش می‌کشید. قانون اول بازی کنترا فرار کردن از برخود با دشمنان بود. گاهی اوقات آنقدر محیط بازی شلوغ بود ک تیراندازی کارساز نبود و باید به دنبال جاخالی دادن از دشمنان می‌گشتیم. دعوا کردن برای گرفتن اسلحه‌های جایزه، پای ثابت بازی‌های دونفره‌مان بود. مبارزه با رئیس‌های آخر بازی هر مرحله سخت‌تر می‌شد و همه این عوامل توانسته بود تا Contra را در حد Call of Duty برای ما جذاب کند. یک سال پس از انتشار اولین بازی کنترا، نسخه دوم آن یعنی Super contra به بازار آمد که مانند نسخه قبلی به فروش خوبی دست پیدا کرد.

    برترین و خاطره‌انگیزترین بازی‌های کنسول‌های ویدئویی – بخش دوم : نسل سوم

    Super Mario Bros – 1985

    برترین و خاطره‌انگیزترین بازی‌های کنسول‌های ویدئویی – بخش دوم : نسل سوم

    اجازه دهید تا مقاله را با نام Super Mario کبیر به پایان برسانیم. قارچ خور محبوب کودکی ما و پادشاه نسل سوم کنسول‌های ویدئویی! سوپرماریو به تنهایی آنقدر قدرت دارد تا یک تنه خاطرات ما را به دوش بکشد. همیشه در بازار‌های لوازم صوتی و تصویری، بعد از خریدن میکرو جنیوس به دنبال بازی قارج خور بودیم. اما این لوله کش سیبیلو چرا اینقدر برای مخاطب‌ها جذاب بود؟ گیم پلی بازی روان است و مانند بیشتر بازی‌های هشت بیتی نسل سوم، نمای بازی در دوبعد دنبال میشود. Super Mario Bros از وقتی برای ما قارج‌خور شد که در ابتدای بازی با خوردن قارچ معروفش بزرگ می‌شد و با دیگر قارچ‌های سمی دیگر مبارزه می‌کرد. لوله‌های بزرگ بازی در نوع خودش جالب بود و در عین خطر گل‌های گوشتخوارش میتوانست ما را به زیرزمین‌های سرشار از سکه طلا هدایت کند. دشمنان بازی تنوع خوبی داشتند و علاوه بر آن روش نابودی هر یک از آن‌ها منحصر به فرد بود. هر مرحله شامل 3 قسمت بود و قسمت آخر هر مرحله با آن موسیقی استرس‌زا محال است از خاطر کسی برود. جایی که رئیس آخر بازی یعنی «باوزر» به استقبال شما می‌آمد و باید پس از مبارزه با او «پرنسس پیج» را از چنگالش آزاد می‌کردید. این‌ها فقط گوشه‌ای از محتوای عالی یک شاهکار نسل سومی است و فرانچایز Super Mario هیچ گاه از خاطر هواداران نخواهد رفت.

    برترین و خاطره‌انگیزترین بازی‌های کنسول‌های ویدئویی – بخش دوم : نسل سوم

    خب این قسمت از پرونده برترین و خاطره‌انگیزترین بازی‌های کنسول‌های ویدئویی هم به پایان رسید. می‌دانیم که نسل سوم شامل بازی‌های زیادی میشده که حتما شما با آن خاطرات زیادی دارید و در این لیست نامی از آن‌ها نبرده شده. بازی‌هایی مانند Dr Mario، Kung Fu، MegaMan و عناوین فوق العاده دیگری که هر کدام برای خودشان خاطرات زیادی را به دنبال دارند. امیدوارم از مطالعه این مقاله لذت کافی را برده باشید و در قسمت‌های بعدی نیز ما را همراهی کنید. همچنین خوشحال می‌شویم تا نظرات و خاطرات نوستالوژیک خود را در این زمینه نیز با ما در میان بگذارید.


چرا نباید گوشی‌ها را شبانه شارژ کرد؟


 

  • چرا نباید گوشی‌ها را شبانه شارژ کرد؟

    878820

    08 تیر 1398 - 12:45

    9383 

    برترین‌ها: فواید یک تلفن همراه هوشمند، بر هیچ‌کس پوشیده نیست. این وسیله دوست‌داشتنی، به راه اصلی دریافت اطلاعات، خرید، فروش و ارتباط با دوستان و آشنایان تبدیل شده است. این استفاده زیاد باعث شده تا نبود شارژ کافی، به مشکلی همه‌گیر در سراسر جهان تبدیل شود.

    برای حل کردن مشکل کمبود شارژ و باتری در گوشی‌های همراه، اغلب کاربران این وسیله را شبانه و در هنگام خواب، به شارژر متصل می‌کنند. متأسفانه این اشتباه ساده، عواقبی ناگوار را برای گوشی، برق و حتی کاربر رقم زده است.

    قاتل باتری

    اگر در تمامی مدت استفاده از گوشی، این وسیله را شبانه به شارژ زدید، باید به شما اطلاع دهیم که در واقع باتری این گجت دوست‌داشتنی را به قتل رسانده‌اید. از لحظه‌ای که یک باتری متولد می‌شود، قدم به قدم به سمت ضعف و نابودی پیش می‌رود و شارژ همیشگی باتری نیز به این نابودی کمک می‌کند.

    اگر برق را مثل یک غذای خوشمزه برای باتری گوشی در نظر بگیریم، خوراندن 8 ساعت مواد غذایی به یک فرد، چه نتیجه‌ای در بر خواهد داشت؟ با این عمل شما باتری گوشی خود را سه تا چهار ماه در سال، به شارژر متصل کرده‌اید. اتصالی که به مرگ زودرس باتری منجر خواهد شد.

    یک انفجار ساده

    هرچند آتش‌سوزی‌های مرتبط با انفجار گوشی همراه، یک اتفاق همیشگی نیست، اما حتی فکر کردن به یک انفجار در کنار سر یا دست شما، می‌تواند ترسناک باشد. بسیاری از کاربران گوشی خود را به شارژ متصل می‌کنند و در تخت‌خواب، در کنار خود می‌گذارند.

    چرا نباید گوشی‌ها را شبانه شارژ کرد؟

    همین اشتباه ساده باعث می‌شود که نه تنها امواج رادیویی، مستقیماً در کنار سر کاربر قرار بگیرد، بلکه خطر انفجار گوشی نیز به خطرات همیشگی زندگی اضافه شود. با این اوصاف بهتر است شارژر گوشی در فاصله‌ای دور از محل خواب کاربر قرار داشته باشد و کابل شارژ نیز سالیانه تعویض شود.

    شارژ ممتد باتری و چیپست‌های جدید

    یک لیوان پر از آب را در نظر بگیرید. شما بخش کوچکی از این آب را می‌نوشید و پس از آن دوباره آن را پر می‌کنید. این عمل را برای 6 ساعت ادامه دهید تا متوجه شوید، شارژ شبانه گوشی، چه بلایی بر سر باتری می‌آورد.

    باتری‌های جدید که در دهه اخیر تولید شده‌اند، به یک چیپست ساده قطع برق مجهز هستند که در صورت شارژ 100 درصدی گوشی، جریان برق را قطع می‌کند. با کاهش شارژ به 99 درصد، چیپست دستور اتصال دوباره برق را می‌دهد و با بازگشت دوباره سطح شارژ به 100 درصد، این پروسه تکرار می‌شود.

    چرا نباید گوشی‌ها را شبانه شارژ کرد؟

    شارژ کردن گوشی در هنگام شب منجر به تکرار این اتفاق به مدت 6 تا 8 ساعت در شبانه‌روز می‌شود. با کمی تفکر در زمینه اتفاق مذکور می‌توانید تصور کنید که همین اشتباه ساده، چه مشکلاتی را برای باتری گوشی ایجاد خواهد کرد.

    افزایش سرعت شارژر‌ها

    این موضوع باید در نظر گرفته شود که در گوشی‌های جدیدتر، سرعت شارژ گوشی نیز تا چندین برابر افزایش پیدا کرده است. این افزایش جریان باعث شده تا باتری در کمتر از یک ساعت، به توان حداکثری خود برسد.

    همین توان بالای شارژر می‌تواند مشکلات اتصال طولانی‌مدت شارژر به گوشی را افزایش دهد. جریان بالای برق در مدت زمانی طولانی‌تر، عمر باتری را به نصف کاهش خواهد داد. موضوعی که به‌سادگی قابل پیش‌گیری است.

    چرا نباید گوشی‌ها را شبانه شارژ کرد؟

    شارژ گوشی در 65 درصد

    یک تصور قدیمی و کهنه در زمینه شارژ گوشی وجود دارد که باید برای همیشه فراموش شود. رساندن باتری به صفر درصد و شارژ صد درصدی آن، نه‌تن‌ها عمر باتری را افزایش نمی‌دهد، بلکه ممکن است گوشی شما را برای همیشه از کار بیندازد.

    درواقع سازندگان باتری به این موضوع تأکید دارند که هیچ‌گاه نباید شارژ باتری به صفر درصد برسد. همین موضوع باعث شده تا بسیاری از سیستم‌عامل‌ها، گوشی را در شارژ 1? خاموش بکنند تا از خطرات شارژ صفر درصدی جلوگیری کنند.

    بهترین زمان شارژ باتری گوشی، پیش از رسیدن میزان باتری به 65 درصد است. یعنی اگر فرصت شارژ گوشی را دارید و تنها 30 درصد از باتری گوشی را مصرف کرده‌اید، بهتر است گوشی را شارژ کنید.

    اگر یک باتری گوشی بتواند تا 10 هزار بار شارژ صفر تا 100 درصدی را تحمل کند، میزان تحمل شارژ 50 تا صد درصدی، بیش از پنج برابر خواهد بود. اتصال کوتاه‌مدت گوشی به شارژر، عمر باتری شما را تا چندین برابر افزایش خواهد داد.

    چرا نباید گوشی‌ها را شبانه شارژ کرد؟

    سلامتی شما در خطر است

    شارژ شبانه گوشی، نگه‌داشتن گوشی در تخت‌خواب و استفاده دیروقت از این وسیله، شکل عملکرد مغز را تغییر می‌دهد. سردرد‌های میگرنی و خوشه‌ای، بیماری‌های شنوایی و بینایی، بیماری CVS و بی‌خوابی، ساده‌ترین نتایج استفاده از گوشی در تخت خواب است.

    گوگل در اندروید 9 از سیستم WindDown رونمایی کرده است که چندین ساعت پیش از خواب، رنگ صفحه‌نمایش گوشی را به سیاه و سفید تغییر می‌دهد. این عمل ساده باعث می‌شود تا کاربر، علاقه‌ای به استفاده از گوشی در هنگام خواب نداشته باشد.

    چرا نباید گوشی‌ها را شبانه شارژ کرد؟

    افزایش مصرف برق

    اتصال شارژر به برق، چه در زمان شارژ نشدن گوشی باشد و چه در هنگام اتصال طولانی و شبانه به گوشی، مصرف برق خانوار را افزایش می‌دهد. مصرف برقی که نه تنها هزینه‌ای اضافه بر گردن خانواده است، بلکه در تصویری بزرگ‌تر، جامعه را نیز گرفتار کرده است.

    بسیاری از خاموشی‌های معمول جهان با جداکردن شارژر‌ها از برق و عدم شارژ شبانه گوشی، قابل پیشگیری است. یک موضوع ساده که شاید در نگاه اول بسیار ناچیز باشد، اما در بلندمدت و با در نظر گرفتن کل جامعه، مصرفی بسیار بالا را منجر خواهد شد.

    منبع: grunge


20 خودروی محبوب در اینستاگرام


 

  • 20 خودروی محبوب در اینستاگرام

    879151

    07 تیر 1398 - 11:12

    9717 

    وبسایت چرخان - سپیده رمضانی: یکی از محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی در حال حاضر اینستاگرام است که کاربران زیادی را توانسته به خود جذب کند. بسیاری از کاربران این شبکه اجتماعی دوست دارند که عکس‌های خودرویشان را در این مکان به اشتراک بگذارند.

    به تازگی تحقیقاتی درباره تعداد پست‌های گذاشته شده از خودرو‌ها و نوع مدل آن‌ها در اینستاگرام مورد بررسی قرار گرفته که در این مطلب به 30 خودرویی که بیشترین حضور را در این شبکه اجتماعی داشته‌اند می‌پردازیم. جالب است بدانید که دو خودروی اسپرت لامبورگینی اونتادور و پورشه 911 طرفداران زیادی دارند.

    20) تویوتا کرولا تعداد بازخورد: 1638684 مرتبه

    19) آئودی A4 تعداد بازخورد: 1724756 مرتبه

    18) هوندا سیویک تایپ R تعداد بازخورد: 2012336 مرتبه

    17) پورشه 911 تعداد بازخورد: 2194361 مرتبه

    16) پورشه کاررا تعداد بازخورد: 2224801 مرتبه

    15) مینی کوپر تعداد بازخورد: 2300154 مرتبه

    14) لامبورگینی هوراکان تعداد بازخورد: 2415106 مرتبه

    13) شورولت سیلورادو تعداد بازخورد: 2429824 مرتبه

    12) سوبارو ایمپرزا تعداد بازخورد: 2862240 مرتبه

    11) بی‌ام‌و M5 تعداد بازخورد: 3046853 مرتبه

    10) آئودی R 8 تعداد بازخورد: 3065855 مرتبه

    9) لامبورگینی اونتادور تعداد بازخورد: 3272048 مرتبه

    8) بی‌ام‌و M 4 تعداد بازخورد: 3786857 مرتبه

    7) شورولت کوروت تعداد بازخورد: 4208989 مرتبه

    6) شورولت کامارو تعداد بازخورد: 4981907 مرتبه

    5) جیپ رانگلر تعداد بازخورد: 5651018 مرتبه

    4) بی‌ام‌و M 3 تعداد بازخورد: 6330692 مرتبه

    3) نیسان GT-R تعداد بازخورد: 7644950 مرتبه

    2) هوندا سیویک تعداد بازخورد: 7946870 مرتبه

    1) فورد موستانگ تعداد بازخورد: 12812955 مرتبه

    نظر شما درباره خودرو‌های مذکور چیست؟ به نظر شما کدامیک از این خودرو‌ها در بین کاربران ایرانی شبکه اجتماعی اینستاگرام طرفدار بیشتری دارد؟


اپلیکیشن‌هایی که بیش‌از یک‌میلیارد دلار ارزش دارند


 

  • اپلیکیشن‌هایی که بیش‌از یک‌میلیارد دلار ارزش دارند

    برترین‌ها: دنیای دیجیتال نه تنها سبک زندگی انسان‌ها را تغییر داده بلکه تجارت و کاسبی را متفاوت کرده و این روز‌ها نحوه انجام بسیاری از کار‌ها دگرگون شده است. یکی از این موارد را می‌توان گوشی‌های هوشمند نام برد که با سرانگشتی کاربر را به دنیایی جذاب و متنوع هدایت می‌کند و هزار و یک اطلاعات مختلف را پیش‌روی او قرار می‌دهد. گوشی‌های هوشمند عمر کمی دارند و به‌رغم اینکه تنها چیزی بیشتر از 10 سال از حضور این گوشی‌ها در بازار می‌گذرد شاهد پیشرفت چشمگیر آن‌ها هستیم.

    از طرف دیگر امکاناتی که گوشی‌های هوشمند در اختیار کاربران قرار می‌دهند به همه‌گیر شدن این گوشی‌ها کمک کرده و این روز‌ها کسی را سراغ نداریم که گوشی‌هوشمند نداشته باشد، تمامی این موارد دست به دست هم داده تا هزار و یک اپلیکیشن را برای گوشی‌های هوشمند سراغ داشته باشیم. در این بین اگر به آمار و ارقام دنیای دیجیتال علاقه داشته باشید حتماً در جریان هستید که کاربران گوشی‌های هوشمند در سال 2019 از مرز 5 میلیارد نفر عبور می‌کند و به همین دلیل نیز اپلیکیشن‌ها، بازار گسترده‌ای در گوشی‌های‌هوشمند در پیش روی خود دارند و به لطف این تعداد کاربر، اپلیکیشن‌هایی را سراغ داریم که به درآمد‌های میلیارد دلاری رسیده‌اند.

    به همین منظور در ادامه به اپلیکیشن‌هایی اشاره می‌کنیم که بیشتر از یک میلیارد دلار ارزش دارند.

    اینستاگرام، 100 میلیارد دلار

    اپلیکیشن‌هایی که بیشتر از یک میلیارد دلار ارزش دارند

    امکان ندارد اهل شبکه‌های اجتماعی باشید و اینستاگرام را نشناسید، این شبکه اجتماعی بزرگ و عکس‌محور، امکانات زیادی در اختیار کاربران قرار می‌دهد و بعید می‌دانیم روزی سپری شود و با گوشی هوشمند خود سری به اینستاگرام نزنید. جالب است بدانید اینستاگرام چند سال پیش توسط فیس‌بوک خریداری شد و انصافاً هم باید گفت یکی از بهترین خرید‌های فیس‌بوک شناخته می‌شود و سودسرشاری را راهی جیب‌های مارک زاکربرگ کرده است.

    جالب‌تر اینجاست که فیس‌بوک، اینستاگرام را با قیمتی حدود 1 میلیارد دلار خریداری کرد و در زمانی که اینستاگرام به فیس‌بوک فروخته شد، این اپلیکیشن امکانات زیادی نداشت، اما باز هم عکس‌محور بودن اینستاگرام به یکی از نقاط مثبت این اپلیکیشن تبدیل شد و پس از خرید نیز فیس‌بوک از هر فرصتی برای بهینه‌تر کردن اینستاگرام بهره می‌گیرد.

    این روز‌ها شبکه‌های اجتماعی زیادی را شاهد هستیم و معیار ارزش این شبکه‌های اجتماعی را تعداد کاربران فعال آن‌ها مشخص می‌کند، اینستاگرام در حال حاضر به لحاظ تعداد کاربران از فیس‌بوک عقب‌تر است، اما آمار‌ها از این حکایت دارد که کاربران وقت بیشتری را در اینستاگرام نسبت به فیس‌بوک سپری می‌کنند. به این ترتیب باید دید با توجه به افزایش امکانات به اینستاگرام و حضور تعداد کاربران بیشتر در این شبکه اجتماعی، در آینده اینستاگرام به چه صورت رشد میکند و ارزش این اپلیکیشن تا کجا افزایش پیدا خواهد کرد.


    وِیز، 1.3 میلیارد دلار

    اپلیکیشن‌هایی که بیشتر از یک میلیارد دلار ارزش دارند

    اپلیکیشن‌های مسیریاب به یار و همدم راننده‌ها تبدیل شده‌اند و راننده‌ای را سراغ نداریم که مسیر خودش را در میان کوچه‌های پر پیچ و خم شهر‌های شلوغ به لطف این اپلیکیشن‌ها پیدا نکند. به همین دلیل نیز چندین اپلیکیشن مسیریاب معتبر را شاهد هستیم که هر کدام ویژگی‌ها و نقص‌های خاص خود را دارند.

    گوگل نیز که علاقه‌زیادی به برنامه‌های نقشه‌خوان دارد، پس از موفقیت اپلیکیشن نقشه‌خوان وِیز، به خرید این پلیکیشن تمایل نشان داد، جالب است بدانید ویز به اندازه‌ای خوب بود که به‌سرعت در کنار گوگل، شرکت‌های بزرگی مانند اپل و فیس‌بوک نیز به خرید اپلیکیشن اقدام کردند و پس از چانه‌زنی‌های فراوان در نهایت این گوگل بود که موفق به خرید وِیز با قیمت 1.3 میلیارد دلار شد.

    ویز همانند دیگر اپلیکیشن‌های میلیاردی این فهرست، عمر کوتاهی دارد و اولین بار در سال 2006 با امکانات محدود در یک منطقه جغرافیایی مشخص عرضه شد. این اپلیکیشن در حال حاضر از 40 زبان زنده دنیا پشتیبانی می‌کند و کاملاً مطمئن هستیم سودی که وِیز راهی جیب گوگل می‌کند باعث شود تا گوگل به این زودی‌ها فکر فروش ویز به سرش نزند، در نتیجه در حال حاضر نمی‌توان قیمت دقیقی روی ویز گذاشت، اما مطمئن هستیم با اپلیکیشنی سر و کار داریم که قیمت آن چندین میلیارد دلار است.


    اوبِر، 62 میلیارد دلار

    اپلیکیشن‌هایی که بیشتر از یک میلیارد دلار ارزش دارند

    مطمئن هستیم اپلیکیشن‌های حمل و نقل اینترنتی معرف حضور شما هستند و چه بسا که تاکنون سرویس‌های زیادی از این اپلیکیشن‌ها گرفته باشید. در میان اپلیکشن‌های حمل و نقل در سطح جهانی، اوبر حرف اول را می‌زند. این اپلیکیشن که مدیریت اجرایی آن در اختیار دارا خسروشاهی است حمل و نقل سنتی را دگرگون کرد و نمونه‌های ایرانیزه زیادی را در ایران نیز شاهد هستیم که انصافاً هم خدمات خوبی می‌دهند.

    اوبر در حال حاضر در سطح جهانی برای ارائه سرویس‌های حمل و نقل اینترنتی پیشرو است و پول خوبی هم از این راه به جیب می‌زند. در این زمینه می‌توان به گزارش اوبر در بازه زمانی سه ماه اول سال 2018 میلادی اشاره کرد که ظاهراً اوبر در این بازه زمانی سه ماهه چیزی معادل 2.46 میلیارد دلار در‌آمد داشته است. یکی از دلایل مهم افزایش چشمگیر در آمد اوبر را می‌توان در حضور اوبر در بازار‌های جهانی دانست. ناگفته نماند که اوبر در بسیاری از کشور‌ها مانند چین، بلغارستان، مجارستان و دانمارک منع فعالیت دارد و بدون شک اگر اوبر در این کشور‌ها نیز خدمات می‌داد شاهد افزایش بسیار بیشتر ارزش اوبر بودیم.

    این روز‌ها اوبر برنامه‌های زیادی برای خودرو‌های خودران دارد و چه بسا که در آینده با‌عرضه خودرو‌های خودروان، درآمد اوبر افزایش تصاعدی پیدا کند. جالب است بدانید اپلیکیشن لیفت (Lyft) به‌عنوان مهم‌ترین رقیب اوبر شناخته می‌شود و تنها 15 میلیارد دلار قیمت‌گذاری شده است.


    واتساپ، 19 میلیارد دلار

    اپلیکیشن‌هایی که بیشتر از یک میلیارد دلار ارزش دارند

    تجربه نشان داده اپلیکیشن‌های پیام‌رسان در میان پرکاربردترین اپلیکیشن‌ها در گوشی‌های هوشمند به‌حساب می‌آیند و واتساپ، بهترین نمونه از یک اپلیکیشن پیام‌رسان تمام‌عیار است. این اپلیکیشن پیام‌رسان در حال حاضر به‌عنوان محبوب‌ترین و پرکاربردترین اپلیکیشن پیام‌رسان در دنیا شناخته می‌شود و ماهانه 1.5 میلیارد کاربر فعال دارد.

    واتساپ با جذب کاربران در کشور‌های مختلف، به سرعت توانست نظر فیس‌بوک را جلب کند و به همین دلیل نیز فیس‌بوک واتساپ را با قیمت 19 میلیارد دلار خریداری کرد. جالب اینجاست خبر خرید واتساپ زمانی در فضای اینترنت منتشر شد که خبر‌هایی از خرید اینستاگرام توسط فیس‌بوک را نیز شاهد بودیم. جالب‌تر اینکه فیس‌بوک زمانی واتساپ را خریداری کرد که این اپلیکیشن در هر سال 2 میلیارد دلار درآمد داشت و هیچ‌کسی فکرش را نمی‌کرد که واتساپ سودچندانی روانه جیب فیس‌بوک کند.

    کارشناسان دنیای فناوری خرید واتساپ توسط فیس‌بوک را به دلیل جمع آوری دیتا و اطلاعات می‌دانند. به‌عبارت دیگر، فیس‌بوک به‌عنوان یکی از مهم‌ترین شرکت‌ها در زمینه جمع‌آوری اطلاعات و کلان‌داده‌ها شناخته می‌شود و با جمع‌آوری سلیقه‌های کابران، به آن‌ها تبلیغاتی در راستای سلیقه کاربران نمایش می‌دهد و با توجه به نزدیک به نیم‌میلیارد نفر کاربر فعالی که از واتساپ استفاده می‌کنند می‌توان گفت فیس‌بوک به راحتی به اطلاعات بیشماری از کاربران دست پیدا کرده است.


    کندی کراش، 5.9 میلیارد دلار

    اپلیکیشن‌هایی که بیشتر از یک میلیارد دلار ارزش دارند

    گوشی‌های هوشمند امکانات کاربردی زیادی در اختیار کاربران قرار می‌دهند، اما انصافاً باید اعتراف کرد این گوشی‌ها بساط سرگرمی کاربر را نیز فراهم می‌کنند و همین قضیه نیز باعث شده تا بازی‌های موبایل طرفداران زیادی پیدا کنند. با این حساب مطمئن هستیم در حال حاضر دست‌کم یک یا چند بازی در موبایل خود نصب دارید و چه بسا که یکی از این بازی‌ها، کندی کراش باشد.

    جالب است بدانید بازی‌های موبایل را نباید دست‌کم گرفت و از صنعت بسیار سودآوری صحبت می‌کنیم که درآمد بی‌شماری دارد و پیشرفت گوشی‌های هوشمند به افزایش این در‌آمد نیز کمک می‌کند. جالب‌تر اینکه شرکت کینگ (King)، به‌عنوان سازنده و توسعه‌دهنده بازی کندی کراش، روزانه حدود 3.5 میلیارد دلار درآمد داشت و این سودسرشار، شرکت اکتیویژن بلیزارد (Activision blizzard) را برآن داشت تا بازی کندی کراش را با قیمت نجومی 5.9 میلیارد دلار خریداری کند.

    جورج برکوُسکی (George Berkowski)، بنیان‌گذار بازی کندی کرش، کتاب جالبی با نام «چگونه یک اپلیکیشن میلیارد دلاری بسازیم»، را نوشته است که اگر برنامه‌نویس موبایل هستید مطالعه این کتاب را به شما پیشنهاد می‌کنیم.


    اسنپ‌چت، 16 میلیارد دلار

    اپلیکیشن‌هایی که بیشتر از یک میلیارد دلار ارزش دارند

    اگر اخبار پیشرفت و توسعه شبکه‌های اجتماعی را دنبال کرده باشید حتماً در جریان هستید که اسنپ‌چت به‌عنوان یک اپلیکیشن پیام‌رسان و شبکه‌اجتماعی با محوریت جوان‌ها توسعه داده شد و به سرعت توانست میلیون‌ها نفر کاربر را جذب خود کند. محبوبیت اسنپ‌چت به جایی رسید که فیس‌بوک به فکر خرید این اپلیکیشن افتاد و مبلغ گزاف 4 میلیارد دلار را برای خرید اسنپ‌چت پیشنهاد داد.

    این پیشنهاد به مذاق مدیران اسنپ‌چت خوش نیامد و دست‌رد به سینه فیس‌بوک زدند. مدیران اسنپ‌چت مسیر‌های مختلفی را برای افزایش درآمد امتحان کردند و بیشتر این روش‌ها بازخورد خوبی نداشت، مدتی بعد نیز گوگل پیشنهاد خرید اسنپ‌چت را با مبلغ باورنکردنی 30 میلیارد دلار داد که مدیران اسنپ‌چت باز هم ترجیح دادند روی گوگل را به زمین بزنند و این پیشنهاد دیوانه‌وار را هم رد کردند. از آن زمان نزدیک به 2 سال می‌گذرد و به‌رغم اینکه اسنپ‌چت حدود 16 میلیارد دلار قیمت دارد، ارزش این اپلیکیشن رو به پایین است و بعید به نظر می‌رسد سلاطین بزرگ فناوری برای خرید اسنپ‌چت پیشنهاد دندان‌گیر دیگری به اسنپ‌چت بدهند.


    پرندگان خشمگین، 1 میلیارد دلار

    اپلیکیشن‌هایی که بیشتر از یک میلیارد دلار ارزش دارند

    در این قسمت از اپلیکیشن‌های میلیارد دلاری به اپلیکیشنی رسیدیم که مطمئن هستیم برای امتحان هم که شده آن را روی گوشی هوشمند خود نصب کرده‌اید، بازی پرندگان خشمگین که طرفداران زیادی در دنیا دارد، داستان موفقیت این بازی برای نقل قول در کتاب‌ها و سخنرانی‌های انگیزشی مناسب است و شرکت ریویو (Rivio)، پس از اینکه بار‌ها شانس خود را در انتشار اپلیکیشن‌های مختلف امتحان کرد و دست خالی بیرون آمد، تصمیم گرفت تمام دار و ندارش را برای توسعه یک اپلیکیشن اختصاص دهد، خوشبختانه ریسک شرکت ریویو بازخورد خوبی داشت و توسعه اپلیکیشن بازی پرندگان خشمگین، درآمدی نجومی برای این شرکت به‌دنبال داشت.

    بازی پرندگان خشمگین، بازی جذاب و اعتیادآوری است که نسخه‌های زیادی از آن را شاهد بوده‌ایم. پس از موفقیت این بازی، شرکت رویو محصولات جانبی دیگری مانند اسباب‌بازی‌های پرندگان خشمگین را روانه بازار کرد تا سودآوری بیشتری را تجربه کند. یک فیلم سینمایی نیز با الهام از بازی پرندگان خشمگین ساخته شده و این فیلم نیز فروش خوبی را شاهد بود.

    تمامی این موارد دست به دست هم داد تا ارزش اپلیکیشن بازی پرندگان خشمگین به بیشتر از 2 میلیارد دلار برسد، اما ناگهان ورق برگشت و شرکت ریویو شاهد کاهش مخاطبان بازی پرندگان خشمگین بود، این کاهش ادامه پیدا کرد تا اینکه در نهایت در سال 2018 اعلام شود که سهام ریویو به نصف کاهش پیدا کرده و اپلیکیشن بازی پرنده‌های خشمگین نزدیک به 1 میلیارد دلار قیمت دارد.


    وایبر، 900 میلیون دلار

    اپلیکیشن‌هایی که بیشتر از یک میلیارد دلار ارزش دارند

    در سال 2014 با قیمت 900 میلیون دلار خریداری شد و از آن زمان شاهد افزایش ارزش این اپلیکیشن پیام‌رسان هستیم.

    در سال 2014 شاهد معامله‌ها و عدد‌های نجومی در بازار اپلیکیشن‌ها بودیم که یکی از این موارد به معامله اپلیکیشن پیام‌رسان وایبر مربوط می‌شود، بازار اپلیکیشن‌های پیام‌رسان همیشه داغ است و چندین اپلیکیشن میلیارد دلاری را سراغ داریم که تلاش‌های زیادی برای حضور بیشتر در این بازار دارند. وایبر نیز یکی از همین اپلیکیشن‌ها است که تعداد کاربران فعال آن در هر ماه از یک میلیارد نفر تجاوز می‌کند و در کشور‌های شرقی و به‌خصوص روسیه تعداد کاربران فعال وایبر حتی از واتساپ نیز بیشتر است.

    با توجه به اینکه وایبر در سال 2014 با قیمت 900 میلیون دلار خریداری شد و از آن زمان تاکنون نیز شاهد افزایش کاربران این اپلیکیشن پیام‌رسان هستیم، بدون شک این روز‌ها وایبر قیمتی بیشتر از یک میلیارد دلار دارد.


    تانگو، 1.7 میلیارد دلار

    اپلیکیشن‌هایی که بیشتر از یک میلیارد دلار ارزش دارند

    تجربه نشان داده است شرکت‌های توسعه‌دهنده اپلیکیشن‌های پیام‌رسان هرکدام سعی در حضور در یکی از مناطق جغرافیایی دنیا را دارند تا از این طریق با بدست آوردن کاربر بیشتر، ارزش سهام خود را نیز افزایش دهند.

    تانگو نیز یکی دیگر از همین اپلیکیشن‌های پیام‌رسان است که امکانات خاصی دارد و مدتی پیش، جک ما (Jack Ma)، میلیاردر چینی حدود 215 میلیون دلار برای توسعه اپلیکیشن تانگو سرمایه‌گذاری کرد تا ارزش این اپلیکیشن مبلغی برابر با 1.7 میلیارد دلار برآورد شود. ناگفته نماند رقابت تنگ و فشرده در میان اپلیکیشن‌های پیام‌رسان باعث شده تا تانگو مدتی پیش تعداد زیادی از کارمندان خود را اخراج کند و به همین دلیل احتمال دارد ارزش اپلیکیشن تانگو در آینده‌ای نزدیک به مقداری کمتر از چیزی که فعلاً هست سقوط کند.


    کلش آو کلنز، 10.2 میلیارد دلار

    اپلیکیشن‌هایی که بیشتر از یک میلیارد دلار ارزش دارند

    بازی موبایلی کلش آو کلنز که در میان ما ایرانی‌ها به نام «جنگ قبایل» نیز شناخته می‌شود یکی از پرطرفدارترین بازی‌های موبایل در دنیا است و از بازی برای شما صحبت می‌کنیم که به احتمال زیاد هم اکنون این بازی را در گوشی خود نصب دارید.

    این بازی پرطرفدار در سال 2012 برای آیفون‌ها منتشر شد و یک سال بعد نیز به گوشی‌های اندرویدی راه پیدا کرد و از بازی برای شما می‌گوییم که در طول گذشت چند سال، محبوبیت خود را از دست نداده و هنوز هم طرفداران زیادی دارد. کلش آو کلنز ماه‌ها در فروشگاه‌های اپلیکیشن اپل و گوگل به‌عنوان پردانلودترین اپلیکیشن قرار گرفت و این بازی تنها در سال 2017 مبلغ گزاف 2 میلیارد دلار سود راهی سازنده‌هایش کرد.

    شرکت سوپرسل (SuperCell) به‌عنوان توسعه‌دهنده این بازی چیزی نزدیک به 7 سال سابقه دارد و تنها 4 بازی توسعه‌داده که تمام این بازی‌ها فروش بسیار خوبی را تجربه کرده‌اند. سوپرسل در سال 2016 توسط شرکت هنگ‌کنگی تنسنت (Tencent) با قیمت 10.2 میلیارد دلار خریداری شد و با توجه به سابقه‌ای که از سوپرسل سراغ داریم بعید به نظر می‌رسد بازی‌های این شرکت به این زودی‌ها فراموش شوند و همچنان سودآوری سرشاری را تجربه خواهند کرد.

    ناگفته نماند بازی‌های ویدئویی طرفداران زیادی دارد و مبالغ نجومی را در این صنعت شاهد هستیم، در این زمینه می‌توان به نمونه‌های موفقی مانند فورتنایت (Fortnite) یا پاپجی (Pubg)، اشاره کرد. این بازی‌ها درآمد سرشاری دارند و نسخه‌های فورتنایت و پابجی برای موبایل نیز عرضه شده، اما از آنجایی که اولین بار این بازی‌ها را در دیگر پلتفرم‌ها شاهد بودیم، در این فهرست به آن‌ها اشاره نشد.


    فلیپ‌بُرد، 800 میلیون دلار

    اپلیکیشن‌هایی که بیشتر از یک میلیارد دلار ارزش دارند

    اپلیکیشن‌ها نیز همانند هر محصول دیگری باید در زمان مناسب عرضه شوند تا سودآوری بیشتری را تجربه کنند. یکی از نمونه‌های بارز زمان‌بندی مناسب برای انتشار یک اپلیکیشن را در فلیپ‌برد سراغ داریم. این اپلیکیشن با هدف مخاطبین آی‌پد‌ها (iPad) منتشر شد و به‌سرعت توانست در میان 10 اپلیکیشن محبوب آی‌پد قرار بگیرد.

    اگر اهل خواندن خبر‌های اینترنتی باشید به‌احتمال زیاد فلیپ‌برد را می‌شناسید و به‌خوبی می‌دانید از یکی از بهترین اپلیکیشن‌های خبرخوان صحبت می‌کنیم. توسعه‌دهندگان فلیپ‌برد به دنبال رواج بیشتر گوشی‌های هوشمند، این اپلیکیشن را برای گوشی‌های هوشمند نیز توسعه دادند و پس از مدتی نیز شاهد انتشار نسخه اندرویدی فلیپ‌برد بودیم.

    ناگفته نماند دنیای خبررسانی تغییرات زیادی را در چند سال اخیر شاهد بوده و به‌رغم اینکه فلیپ‌برد در سال 2014 حدود 800 میلیون دلار قیمت گذاری شده بود و مطمئن هستیم این روز‌ها قیمتی بیشتر از یک میلیارد دلار دارد، باز هم احتمال می‌رود که در چند سال آینده بازار اپلیکیشن‌های خبررسان کساد شود و کاربران روش‌های دیگری را برای دنبال کردن خبر‌ها به کار بگیرند.


    کاکائوتاک، 9.8 میلیارد دلار

    اپلیکیشن‌هایی که بیشتر از یک میلیارد دلار ارزش دارند

    این اپلیکیشن در ابتدا با هدف پیام‌رسانی عرضه شد و اکنون سرویس‌های مختلفی مانند بانکداری، حمل و نقل اینترنتی، بازی، موسیقی و سفارش غذا را نیز پوشش می‌دهد. در بالا برای شما از شرکت هنگ‌کنگی تنسنت گفتیم، این شرکت که در‌واقع یک هولدینگ بسیار بزرگ و بین‌المللی است به عنوان یکی از بزرگترین سهام‌داران کاکائوتاک، برنامه‌های زیادی برای این اپلیکیشن دارد.

    کاکائوتاک در حال حاضر 9.8 میلیارد دلار قیمت‌گذاری شده و با توجه به رشدی که در این اپلیکیشن سراغ داریم کاملاً مشخص است که در آینده‌ای نزدیک ارزش آن از یک میلیارد دلار نیز بیشتر خواهد شد. از طرف دیگر کاکائوتاک چیزی نزدیک به 40 میلیون نفر کاربر در سرتاسر دنیا دارد و از آنجایی که سرویس‌های مختلفی را به کاربران ارائه می‌دهد، انتظار می‌رود در آینده باز هم شاهد افزایش کاربران کاکائوتاک باشیم.


    وی‌چت، 100 میلیارد دلار

    اپلیکیشن‌هایی که بیشتر از یک میلیارد دلار ارزش دارند

    در این قسمت نیز به یک اپلیکیشن پیام‌رسان دیگر رسیدیم که شرکت بزرگ هنگ‌کنگی تنسنت مالکیت آن را در اختیار دارد، جالب است بدانید تنسنت اولین شرکت چینی به‌حساب می‌آید که ارزشی بیشتر از 500 میلیارد دلار دارد و به لحاظ آمار و ارقام ارزش این شرکت چیزی نزدیک به نصف ارزش اپل است.

    وی‌چت کاربران زیادی در چین و کشور‌های اطراف آن دارد، این اپلیکیشن در ابتدا با هدف پیام‌رسانی منتشر شد و در نهایت شاهد اضافه شدن امکاناتی برای بانکداری و انتقال پول در وی‌چت بودیم. تعامل راحت با اپلیکیشن وی‌چت باعث شده تا بسیاری از کاربران چینی برای معامله‌های خود از سرویس‌های بانکداری وی‌چت کمک بگیرند. در نتیجه وی‌چت در حال حاضر روزانه چیزی نزدیک به 900 میلیون کاربر فعال دارد.

    جالب است بدانید هولدینگ تنسنت علاقه بسیار زیادی در حضور بیشتر در دنیای تجارت دیجیتال دارد و سال گذشته میلادی 12 درصد سهام اسنپ‌چت را خریداری کرد و 5 درصد از سهام شرکت تسلا نیز در اختیار تنسنت است.


    شزم، 1 میلیارد دلار

    اپلیکیشن‌هایی که بیشتر از یک میلیارد دلار ارزش دارند

    شزم بهترین اپلیکیشن برای پیدا کردن موسیقی است و به همین دلیل نیز در میان کاربران علاقه‌مند به موسیقی طرفداران زیادی دارد. تاریخچه شرکت سازنده اپلیکیشن شزم به سال 1999 میلادی باز می‌گردد و برای کاربرانی که شزم را نمی‌شناسند باید بگوییم که این اپلیکیشن توانایی خاصی در پیدا کردن ترانه‌ها با اجرای قسمتی از آن ترانه دارد. در زمان قبل از دنیای دیجیتال، شزم در‌واقع یک سرویس تلفنی بود که کاربر با گرفتن شماره‌ای و پخش مقداری از ترانه دلخواه خود، نام این ترانه را از طریق سرویس تلنفی شزم پیدا می‌کرد.

    ایده‌خلاقانه‌ای که پشت سرویس شزم نهفته بود باعث شد تا در گوشی‌های هوشمند نیز حضور چشمگیری داشته باشد و استفاده از این اپلیکیشن، قیمت آن را تا حد 1.2 میلیارد دلار نیز افزایش داد. اپل که متوجه محبوبیت شزم شده بود در دسامبر سال 2017، این اپلیکیشن را با قیمت 400 میلیون دلار خریداری کرد و از آن زمان تاکنون شاهد بهینه‌سازی‌های زیادی در شزم بوده‌ایم که افزایش ارزش این اپلیکیشن را نیز به دنبال داشته است.


    اسکوئر، 19 میلیارد دلار

    اپلیکیشن‌هایی که بیشتر از یک میلیارد دلار ارزش دارند

    اگر به تاریخچه شبکه‌های اجتماعی علاقه داشته باشید به‌احتمال زیاد نام توئیتر و مؤسس آن جک دورسی (Jack Dorsey)، به گوش شما خورده است. جک دورسی از آن دسته کارآفرین‌های پرتلاشی است که در کنار توئیتر، سرویس محبوب دیگری با نام اسکوئر را نیز به‌راه انداخته است. این اپلیکیشن در‌واقع یک سرویس بانکداری همراه است که پس از مدت کوتاهی به محبوبیت زیادی رسید و در یک بازه زمانی، ارزش اپلیکیشن اسکوئر حتی از ارزش توئیتر نیز بیشتر شد.

    اسکوئر در حال حاضر به‌عنوان یکی از اپلیکیشن‌های پیشگام در پرداخت موبایل به‌حساب می‌آید و به همین دلیل نیز ارزش این اپلیکیشن دائم در حال افزایش است.

    در این قسمت به پایان فهرست اپلیکیشن‌های میلیارد دلاری 2019 رسیدیم، از آنجایی که اپلیکیشن‌های سودآور زیادی را در ایران شاهد هستیم، پیشنهاد می‌کنیم شما هم تجربه‌های خود را از تعامل با اپلیکیشن‌های پرسود و گران‌قیمت در قسمت نظرات با ما و دیگر خواننده‌ها به اشتراک بگذارید.


بزرگ‌ترین مجرمان سایبری تحت تعقیب جهان


 

  • بزرگ‌ترین مجرمان سایبری تحت تعقیب جهان

    877467

    10 تیر 1398 - 08:51

    5350 

    روزنامه ایران - میثم لطفی: جرایم سایبری بیش از هر زمان دیگر گسترش یافته‌اند تا تک تک کاربران در گوشه و کنار جهان را مورد هدف قرار دهند. بر اساس آخرین گزارش منتشر شده از سوی مرکز تحقیقاتی گارتنر، جرایم سایبری سالانه خسارتی بالغ بر 1.5 تریلیون دلار را به سازمان‌ها و کاربران جهانی وارد می‌کنند و هر 39 ثانیه یک عملیات هکری با موفقیت تمام به وقوع می‌پیوندد. کارشناسان بر این باورند میزان خسارت‌های ناشی از جرایم سایبری در سال 2021 میلادی از مرز 6 تریلیون دلار هم عبور می‌کند و براساس برآورد‌های کنونی، هر هکر بواسطه پروژه موفقیت‌آمیزی که انجام می‌دهد مبلغی معادل 30 هزار دلار به دست می‌آورد و مدیران گروه‌های هکری در هر یک از این پروژه‌ها بیش از 2 میلیون دلار پول به جیب می‌زنند.

    بزرگ‌ترین مجرمان سایبری تحت تعقیب جهان

    گارتنر با تحقیقات جدید خود به این نتیجه رسیده است که 60 درصد جرایم سایبری از طریق دستگاه‌های موبایلی صورت می‌گیرد و 80 درصد آن‌ها با اپلیکیشن‌های آلوده کاربران را گیر می‌اندازند. این میزان گسترش جرایم سایبری باعث شده است سازمان پلیس فدرال امریکا (FBI) روی سایت اینترنتی خود صفحه‌ای را با نام «بزرگترین مجرمان سایبری تحت تعقیب» راه‌اندازی کند و این هفته فهرست جدید این افراد در صفحه مذکور منتشر شده است تا مردم با بزرگترین مجرمان سایبری جهان آشنا شوند. لیست این افراد به قرار زیر منتشر شده است.

    مغز متفکر بدافزاری

    «یوگنی میخایلویچ بوگاچف» که با نام اختصاری «اسلاویک» شناخته می‌شود یکی از بزرگترین طراحان بدافزار است که بوت‌نت «گیم‌اوِر زئوس» را به‌عنوان یک تروجان خطرناک برای بانک‌های سراسر جهان منتشر کرده است. او سال 2014 میلادی به‌دنبال سرقت 100 میلیون دلاری از قربانیان این بوت‌نت متهم شد و تحقیقات بعدی نشان داد که بوگاچف همکاری‌های نزدیکی با سازمان‌های اطلاعاتی روسی دارد. او در لیست بزرگ‌ترین مجرمان سایبری تحت تعقیب جهان رتبه نخست را به خود اختصاص داده است و مقامات امریکایی اعلام کردند هر شخص که بتواند اطلاعاتی در مورد بوگاچف منتشر کند تا منجر به دستگیری او شود، جایزه 3 میلیون دلاری را دریافت خواهد کرد.

    هکر‌های دموکرات

    سرانجام پس از مدت‌ها بررسی مقامات قضایی امریکا در تاریخ 13 ژوئیه 2018 گروهی از هکر‌ها را که بین سال‌های 2015 و 2016 میلادی سرور‌های کمیته ملی دموکرات این کشور را هک کرده بودند، متهم شناختند. در این دوره زمانی دو گروه جاسوسی وابسته به روسیه وارد سرور‌های کمیته ملی دموکرات امریکا شدند و اطلاعات آن را به سرقت بردند. این اطلاعات سپس در قالب بخشی از کمپین نفوذ سیاسی برای حمایت از نامزدی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست جمهوری امریکا به‌صورت آنلاین منتشر شد. با بررسی‌های بیشتر در این پرونده 12 افسر نظامی روسیه متهم شدند. مقامات قضایی ایالات متحده بر این باورند که آن‌ها بخشی از گروه‌های جاسوسی APT28 (خرس فانتزی) و APT29 (خرس کوچک) هستند.

    هکر‌های یاهو

    بزرگ‌ترین مجرمان سایبری تحت تعقیب جهان

    وزارت دادگستری امریکا مارس 2017 چهار هکر را که در سال 2014 میلادی به سرور‌های مرکزی یاهو وارد شدند و اطلاعات بیش از 500 میلیون کاربر را به سرقت بردند، متهم شناختند. یکی از آن‌ها که «کریم باراتف» نام داشت مدتی بعد در کانادا دستگیر و به ایالات متحده منتقل شد و دادگاه عالی این کشور او را به پنج سال حبس محکوم کرد. احتمال می‌رود سه هکر دیگر که دو نفر از آن‌ها جزو فرماندهان اطلاعاتی سرویس امنیت فدرال بودند همچنان در کشور روسیه زندگی می‌کنند. نام آن‌ها «الکسی بلان»، «دیمیتری الکساندرویچ» و «ایگور سوچین» است.

    هکر‌های ایرانی

    دولت امریکا فوریه 2019 چهار هکر با ملیت ایرانی را به اتهام توطئه با یکی از مأموران اطلاعاتی اسبق نیروی هوایی ایالات متحده متهم شناخت. این گروه اطلاعات محرمانه را از مأمور اطلاعاتی نیروی هوایی امریکا دریافت می‌کرد تا بتواند از طریق پست الکترونیک و شبکه‌های اجتماعی حملات سایبری خود را مدیریت کند. یکی از این چهار هکر که «بهزاد مصری» نام دارد پیش از این در نوامبر 2017 برای هک کردن سریال‌ها و مجموعه‌های تلویزیونی پخش نشده شبکه تلویزیونی HBO متهم شده بود. از جمله اتهامات قبلی «بهزاد مصری» می‌توان به هک کردن قسمت‌های پخش نشده سریال «بازی تاج و تخت» و انتشار آنلاین آن اشاره کرد.

    هکر سرود ملی

    «فوجی وانگ» تنها عضو در یکی از گروه‌های بزرگ هکری محسوب می‌شود که نام اصلی و هویت او شناسایی شده است و بررسی‌ها ثابت کرده است که او در عملیات هکری Anthem یا «سرود ملی» در سال 2014 دست داشته است. این طور که اطلاعات به دست آمده نشان می‌دهد، او تحت نظر یکی از واحد‌های جاسوسی سایبری چین فعالیت می‌کند و هم‌اکنون در کشور چین به سر می‌برد. دولت امریکا اوایل ماه جاری اتهام او را به‌صورت رسمی اعلام کرد.

    هکر‌های ارتش الکترونیکی سوریه

    مارس 2016 دولت امریکا مشخصات سه عضو گروه هکری «ارتش الکترونیکی سوریه» را منتشر کرد. مدت زیادی طول نکشید که یکی از آن‌ها دستگیر و به ایالات متحده منتقل شد و با این وجود دو هکر دیگر با نام‌های «احمد الاقا» و «فراس داردار» همچنان متواری هستند.

    بزرگ‌ترین مجرمان سایبری تحت تعقیب جهان

    عضو گروه هکری کره‌ای

    مقامات امریکا سپتامبر 2018 «پارک جین هیوک» 34 ساله که اهل کره شمالی است را متهم شناختند و اعلام کردند او یکی از اعضای گروه هکری «لازاروس» وابسته به دولت کره شمالی محسوب می‌شود. او در حمله گسترده باج‌افزار «وانا-کرای» که سال 2016 میلادی بانک مرکزی بنگلادش را مورد هدف قرار داد حضور داشته است، در سال 2016 برای هک کردن سیستم مرکزی شرکت پیمانکار وزارت دفاع امریکا به نام «لاکهید مارتین» فعالیت‌های گسترده انجام داده است، سال 2014 در هک کردن شرکت «سونی پیکچرز» همکاری کرده است، در سال 2014 سیستم سینما‌های زنجیره‌ای AMC امریکا را هک کرده است و با بسیاری از عملیات‌های هکری و جاسوسی موفق در گوشه و کنار جهان همکاری داشته است.

    باند زئوس

    گروهی از هکر‌ها در سال 2014 میلادی شناسایی و محکوم شدند که یک تروجان خطرناک با نام «زئوس» را منتشر می‌کردند. مقامات امریکایی با بررسی‌های بیشتر 9 نفر از آن‌ها را شناسایی کردند که البته سه نفر از این گروه هکری همچنان متواری هستند. از زمان محکومیت آنها، کد‌های منبع تروجان زئوس به‌صورت آنلاین منتشر شد و این اتفاق موجب شد دیگر گروه‌های هکری با کد‌های مذکور ده‌ها تروجان خطرناک دیگر را مخصوص بانک‌های سراسر جهان منتشر کنند.

    هکر‌های بانکی

    مقامات قضایی امریکا و اتحادیه اروپا پس از چند سال تحقیق و بررسی سرانجام هفت هکر را که در توسعه و انتشار بدافزار بانکی «گازنیم» دست داشتند، متهم شناختند. با عملیات‌های اطلاعاتی گسترده، دو نفر از این هکر‌ها دستگیر شدند و 5 نفر دیگر فرار کردند. شواهد نشان می‌دهد که این هکر‌ها زیر نظر دولت روسیه فعالیت می‌کردند.

    هکر‌های چینی

    بزرگ‌ترین مجرمان سایبری تحت تعقیب جهان

    «ژو هوآ» و «ژانگ شیلونگ» با یکدیگر گروهی را تشکیل دادند که عملیات‌های هکری آن‌ها دولت‌های خارجی را با مشکلات فراوان مواجه کرد. بررسی‌های بیشتر نشان داد آن‌ها زیر نظر گروه هکری چینی APT10 فعالیت می‌کردند و پس از هک کردن سیستم مرکزی 45 شرکت بزرگ، آژانس اطلاعاتی و مراکز خدماتی امریکایی، در دسامبر 2018 به‌عنوان یکی از بزرگترین تبهکاران سایبری جهان معرفی شدند. از جمله قربانیان این عملیات هکری می‌توان به شرکت‌های آی‌بی‌ام، اچ‌پی و ویسما اشاره کرد. پلیس فدرال امریکا با انتشار این لیست به‌عنوان «فهرست بزرگ‌ترین مجرمان سایبری تحت تعقیب جهان» اعلام کرد نیمی از فعالیت‌های هکری با اهداف مالی انجام می‌شود و کاربران خانگی هم از خطرات آن در امان نیستند و می‌بایست هرچه سریع‌تر روی سیستم‌های خود ابزار‌های امنیتی نصب کنند.


.: Weblog Themes By Pichak :.